Campionatul Mondial de fotbal 2014: HONDURAS-ECUADOR, 1.00, TVR 1 / Meciul codaselor din GRUPA E

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. HONDURAS si ECUADOR se vor intalni in noaptea de vineri spre sambata, cu incepere de la ora 01.00 (ora ROMANIEI), in ceea ce ar putea fi numit meciul codaselor din GRUPA E a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. O intalnire exotica in care ECUADOR porneste ca favorita.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. HONDURAS si ECUADOR se vor intalni pentru prima oara intr-o partida oficiala desi sunt cunostinte vechi. Prima confruntare dintre cele doua formatii dateaza de acum 30 de ani, in data de 7 decembrie 1984, HONDURAS si ECUADOR incheind la egalitate 0-0. De atunci si pana in prezent s-au intalnit de 12 ori, numai in partide amicale, ECUADORUL avnd un usor avantaj cand vine vorba de palmaresul direct. HONDURAS s-a impus in doua partide, ECUADOR in trei, restul de sapte confruntari incheindu-se nedecis.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ELVETIA-ECUADOR 2-1 (0-1) / Inspiratia profesorului HITZFELD

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. HONDURAS a pierdut clar partida cu FRANTA, scor 0-3, chiar daca au rezistat aproape o repriza intreaga iuresului din Hexagon. In plus, tehnicianul LUIS SUAREZ nu va mai putea apela la serviciile experimantatului WILSON PALACIOS, acesta fiind eliminat la faza penalty-ului din care francezii deschideau scorul. GARCIA este ales sa il inlocuiasca pe PALACIOS, in rest echipa ramane aceeasi ca la primul meci.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Pentru HONDURAS cea mai mare problema  o reprezinta eficacitatea. Compartimentul ofensiv al hondurienilor nu a reusit sa puncteze de 480 de minute la turneele finale ale CUPEI MONDIALE.  In meciul cu FRANTA de la CM 2014, HONDURAS a inregistrat o posesie a balonului de doar 28,6%, un adevarat record negativ in istoria MONDIALELOR, din 1996, incoace. 

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: FRANTA-HONDURAS 3-0 (1-0) / BENZEMA SHOW la Porto Alegre 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ECUADORUL a pierdut dramatic partida cu ELVETIA, rezerva SEFEROVIC inscriind in ultimele secunde ale prelungirilor. Sud-americanii sunt favoriti in meciul cu HONDURAS gratie numelor din lot si a palmaresului. In lotul ECUADORULUI, exista insa si un veritabil “nas” al hondurienilor, in persoana lui JAIME AYOVI. Acesta a marcat trei goluri in ultimele doua dispute cu HONDURAS. 

ECHIPE PROBABILE:

HONDURAS: Valladares – Izaguirre, Figueroa, Bernardez, Beckeles – Garcia, Garrido, Espinoza, Chavez – Bengtson, Costly. ANTRENOR: LUIS SUAREZ.
ECUADOR: Dominguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayovi – Valencia, Noboa, Grueza, Montero – E. Valencia, F. Caicedo. ANTRENOR: REINALDO RUEDA.

STADION: “BAIXADA” (CURITIBA, capacitate 39.631 de locuri)
ARBITRI: BENJAMIN WILLIAMS – MATTHEW CREAM, HAKAN ANAZ (toti din Australia). REZERVA: YUICHI NISHIMURA (Japonia).

Sursa foto: fifa.com