Campionatul Mondial de fotbal 2014: HONDURAS-ECUADOR 1-2 (1-1) / Sud-americanii se impun meritat

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Duelul exotic dintre HONDURAS si ECUADOR a fost surprinzator de spectaculos, sud-americanii impunandu-se la limita cu 2-1. Totusi este greu de crezut ca ELVETIA se va incurca de HONDURAS si ECUADOR va invinge FRANTA, o situatie in care ENNER VALENCIA si colegii sai ar atinge faza optimilor de finala in dauna fotbalistilor din TARA CANTOANELOR.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Asa cum era de asteptat, ECUADORUL a inceput meciul mai bine si primele ocazii la poarta aparata de VALLADARES nu au intarziat sa apara, GARCIA si ENNER VALENCIA fiind aproape de a deschide scorul. Replica hondurienilor a venit gratie fostului atacant al echipei FC VASLUI, CARLOS COSTLY, care a fost, de departe, cel mai incisiv fotbalist al echipei considerata outsidera in confruntarea de la CURITIBA.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ITALIA-COSTA RICA 0-1 (0-1) / VAMOS LOS TICOS! FOTO 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. HONDURAS reuseste sa deschida scorul prin cine altul daca nu prin CARLOS COSTLY care il invinge pe DOMINGUEZ cu un sut din afara careului. Bucuria din tabara honduriana nu a durat decat trei minute pentru ca la urmatorul atac al ECUADORULUI, ENNER VALENCIA restabileste egalitatea dupa ce a urmarit bine un balon deviat de un fundas advers. E. VALENCIA a bifat a doua reusita de la turneul final dupa golul marcat in poarta ELVETIEI.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Se joaca pe contre “nasul” hondurienilor AYOVI executand periculos o lovitura libera, apoi acesta este imitat de BERNARDEZ care trimite o torpila de la 30 de metri respinsa greu de DOMINGUEZ. In finalul primei parti am asistat la o faza controversata in careul ecuadorian, dupa ce COSTLY a reluat mingea in transversala si BENGTSON a trimis-o in poarta, insa golul nu este validat de centralul de la Antipozi care a trecut peste decizia asistentului. Reluarile au demonstrat ca BENJAMIN WILLIAMS a avut dreptate, COSTLY comitand un hent si BENGTSON se afla in ofsaid. 1-1 la pauza si dupa aspectul jocului fiecare dintre cele doua formatii putea spera la un succes.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ELVETIA-FRANTA 2-5 (0-3): MAGNIFIQUE 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Jocul echilibrat se datoreaza si faptului ca ambii selectioneri, SUAREZ si RUEDA, au antrenat ambele formatii in ultimii ani, iar palamaresul direct alcatuit numai din meciuri amicale pana in aceasta seara cand cele doua s-au intalnit oficial era dominat de cele spate remize din totalul de 13 confruntari.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. La revenirea de la cabine tot ECUADORUL a dat semne ca isi doreste mai mult de la acest meci de pe arena “BAIXADA”. CAICEDO este aproape de a obtine un penalty apoi BENGTSON il intinde serios pe DOMINGUEZ si jocul de care pe care in prim plan si in aceasta parte secunda. Acelasi BENGTSON mai trimite o data mingea in poarta ecuadoriana, insa atacantul hondurian se afla tot in ofsaid si prestatia brigazii australiene este impecabila dupa mai bine de o ora de joc. In minutul 65, ENNER VALENCIA isi aduce formatia in avantaj dupa ce a reluat mingea cu capul in poarta HONDURASULUI dupa o lovitura libera executata de specialistul AYOVI.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. In minutul 77, COSTLY este tinut in careul advers si brigada australiana comite prima greseala din acest meci, deoarece HONDURASUL ar fi trebuit sa primeasca o lovitura de pedeapsa. In ultimul sfert de ora, ECUADORUL s-a rtras deliberat in defensiva incercand sa conserve avantajul fragil de pe tabela, insa jucatorii hondurieni si-a aratat limitele tehnico tactice nereusind sa desfaca apararea sud-americanilor. In plus, selectionerul REINALDO RUEDA face doua schimbari cu un clar caracter defensiv. ENNER VALENCIA executa slab o lovitura libera dintr-o pozitie favorabila, internationalul ecuadorian irosind sansa de a-si trece in cont o a patra reusita la acest MONDIAL. ENNER VALENCIA mai inscrie o data in prelungiri, dar a comis hent in prealabil, si hattrick-ul ramane doar un vis pentru “aripa” ecuadoriana. Meciul se inchide si ECUADORUL mai spera la calificarea in optimi.

HONDURAS – ECUADOR 1-2 (1-1)

MARCATORI: COSTLY (31) / ENNER VALENCIA (34 si 65)

HONDURAS: Valladares – Beckeles, Bernardez, Figueroa, Izaguirre – Garrido, Garcia- Claros, Espinoza – Costly, Bengtson. ANTRENOR: LUIS SUAREZ.
ECUADOR: Dominguez – Paredes, Guagua, Erazo, W.Ayovi – A. Valencia, Minda, Noboa, Montero – E. Valencia, Caicedo. ANTRENOR: REINALDO RUEDA.

STADION: “BAIXADA” (CURITIBA, capacitate 39.631 de locuri)
ARBITRI: BENJAMIN WILLIAMS – MATTHEW CREAM, HAKAN ANAZ (toti din Australia). REZERVA: YUICHI NISHIMURA (Japonia).
Sursa foto: fifa.com