Campionatul Mondial de fotbal 2014: HONDURAS-ELVETIA, 23.00, TVR 2 / Care pe care in mijlocul junglei din Amazon

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ELVETIA si HONDURAS se intalnesc, miercuri seara, intr-un meci pe viata si pe moarte in mijlocul junglei amazoniene, partida din GRUPA E a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA urmand sa se dispute la MANAUS, pe arena “AMAZONIA”. Confruntarea va incepe la ora 23.00 (ora ROMANIEI) si va putea fi urmarita pe TVR 2.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. HONDURAS si ELVETIA s-au mai intalnit o singura data pana acum, partida dintre cele doua avand loc exact acum patru ani, pe 25 iunie 2010, cele doua aflandu-se fata in fata intr-un meci din grupele de la turneul final al CUPEI MONDIALE din AFRICA de SUD, obiectivul fiind acelasi pentru europeni, CALIFICAREA in optimile de finala. Scorul final a fost 0-0, ambele formatii plecand atunci acasa. Acum situatia este un pic diferita, atat ELVETIA cat si HONDURAS avand sanse de a merge mai departe, chiar daca elevii tehnicianului LUIS SUAREZ au o misiune mai dificila.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ECUADOR-FRANTA, 23.00, TVR 1 / Meci de totul sau nimic pentru sud-americani 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Astfel, HONDURAS poate deveni a treia echipa din zona CONCACAF, alaturi de MEXIC si surpriza COSTA RICA, care se califica in optimile de finala ale competitiei din Tara Cafelei, daca vor reusi sa invinga ELVETIA la o diferenta de cel putin doua goluri, iar ECUADORUL va pierde la o diferenta de trei goluri in fata FRANTEI. De cealalta parte, elevii lui OTMAR HITZFELD au mai putine calcule de facut, o victorie, indiferent de scor, trimitandu-i pe ceasornicari in faza urmatoare a CM.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Trei din cele patru goluri marcate de ELVETIA la CM 2014 au fost inscrise in ultimele zece minute. CARLOS COSTLY a marcat in meciul trecut cu ECUADOR (1-3) si a pus capat unei lungi perioade de 510 minute fara gol la CAMPIONATUL MONDIAL pentru HONDURAS. HONDURAS a jucat la CUPA MONDIALA mai multe meciuri ca oricare alta natiune fara sa  obtina vreo victorie: opt (3 egaluri si 5 infrangeri).

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: AVIONUL care transporta nationala SPANIEI a fost lovit de un FULGER

ECHIPE PROBABILE:

HONDURAS (4-4-2): Valladares – Beckeles, Bernardez, Figueroa, Izaguirre – W.Palacios, Garcia, Garrido, Espinoza – Bengtson, Costly. ANTRENOR: LUIS SUAREZ.
ELVETIA (4-2-3-1): Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Schar, Rodriguez – Dzemaili, Inler – Shaqiri, Xhaka, Stocker – Drmic. ANTRENOR: OTMAR HITZFELD.

STADION: AMAZONIA (MANAUS, capacitate 40.549 de locuri).
ARBITRI: NESTOR PITANA – HERNAN MAIDANA, JUAN PABLO BELATTI (toti din Argentina). REZERVA: MILORAD MAZIC (Serbia).

CLASAMENTUL GRUPEI E INAINTEA ULTIMEI ETAPE:

1.FRANTA    2j 2 0 0 8-2  6p
2.ECUADOR 2j 1 0 1 3-3  3p
3.ELVETIA     2j 1 0 1 4-6  3p
4.HONDURAS 2j 0 0 2 1-5           0p.

Sursa foto: fifa.com