Campionatul Mondial de fotbal 2014: IRAN-NIGERIA 0-0 / Nimic la nimic pe “BAIXADA”

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa un inceput asteptat, dar nesperat de bun, al turneului CUPEI MONDIALE din BRAZILIA trebuia sa avem parte si de un meci mai slab, iar acesta a fost cel disputat de IRAN si NIGERIA in GRUPA F. O partida destul de alerta, dar cam atat in conditiile in care cei 22 de jucatori si-au aratat limitele in numeroase randuri atat din punct de vedere tehnic cat si tactic.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Multe accidentari, numeroase intreruperi ale jocului, executii nereusite si doar cateva ocazii adevarate la ambele porti in cele nouazeci de minute ale meciului pe care le poti numara pe degetele de la o mana. Un 0-0 intre echipa care a inscris cel mai putin in preliminarii (NIGERIA) si formatia care a primit cele mai putine goluri (IRANUL). In primul mitan nigerienii au inceput mai bine si au avut doua oportunitati la poarta aparata de HAGHIGHI, insa MUSA si ONAZI nu le-au concretizat.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-PORTUGALIA 4-0 (3-0) / DEZASTRU pentru lusitani

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. A mai fost si golul anulat “SUPER VULTURILOR” verzi din cauza faultului in atac comis de OBI MIKEL de la Chelsea. Cea mai mare ocazie a primelor 45 de minute le-a apartinut insa persanilor, la lovitura de cap a lui GHOOCHANNEJAD respinsa spectaculos de ENYEAMA cu zece minute inaintea intrarii la cabine.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Acelasi GHOOCHANNEJAD a fost cel mai periculos al IRANULUI si in repriza secunda, insa suturile sale nu si-au gasit tinta in timp ce balbele ofensive ale nigerienilor au fost, pe alocuri, hilare. Cu douazaeci de minute inaintea finalului au fost ceva emotii la poarta lui HAGHIGHI dupa reluarea din cinci metri a lui AMEOBI, jucatorul care a bifat cateva sute de prezente in tricoul Cotofenelor de la Newcastle fiind departe de forma care l-a ajutat sa ii i-a locul celebrului SHEARER in primul unsprezece al gruparii engleze.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GHANA-SUA, ora 1.00, TVR 1 / Africanii sunt favoriti pe hartie 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Finalul nu a facut nota discordanta fata de restul partidei de pe arena “BAIXADA”  din CURITIBA, mingea aflandu-se intre cele doua careuri, elevii lui Stephen Keshi fiind parca ceva mai insistenti, in timp ce iranienii au trecut la obisnuitele trageri de timp prin simularea unor accidentari, a schimbarilor sau a paselor repetate departe de poarta lui ENYEAMA. Fluierul final al centralului mexican CARLOS VERA a venit ca o izbavire la finele acestei prime remize albe de la acest Campionat Mondial.

IRAN – NIGERIA 0-0

IRAN: Haghighi – Heydari, Safi, Hosseini, Sadeghi – Nekounam, Timotian, Montazeri, Ghoochannejad – Dejagah, Pooladi.
Antrenor: Carlos Queiroz.
NIGERIA: Enyeama – Ambrose, Oshaniwa, Oboabona, Omeruo – Mikel, Onazi, Azeez – Musa, Emenike, Moses.
Antrenor: Stephen Keshi.

STADION: “BAIXADA” (CURITIBA, capacitate 38.533 de locuri)
ARBITRI: Arbitri: Carlos Vera – Christian Lescano si Byron Romero (toti din Ecuador). Rezerva: Wilmar Roldan (Columbia).

Sursa foto: marca.com