Campionatul Mondial de fotbal 2014: ITALIA-COSTA RICA 0-1 (0-1) / VAMOS LOS TICOS! FOTO

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. VAMOS LOS TICOS este indemnul suporterilor din COSTA RICA, iar RUIZ si coechipierii sai au demonstrat ca merita din plin sustinerea fanilor. COSTA RICA invinge si ITALIA si se califica in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA din GRUPA D, o veritabila GRUPA a MORTII cu trei campioane mondiale care trebuie sa se incline in fata echipei din America Centrala!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Avertizati de rezultatul surprinzator obtinut de COSTA RICA in partida cu URUGUAY, italienii nu s-au aventurat din primele minute spre poarta aparata de NAVAS si le-au permis jucatorilor antrenati de JORGE LUIS PINTO sa aiba prim planul in debutul meciului de la RECIFE. BOLANOS si BORGES nu au nevoie de prea multe invitatii si il pun la treaba pe veteranul BUFFON, deabia revenit in poarta AZZURRILOR.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ELVETIA-FRANTA, 22.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Italienii se trezesc din reveria autoimpusa dupa 25 de minute cand THIAGO MOTTA trage de la 22 de metri insa azimutul il tradeaza pe brazilianul naturalizat. Perioada imediat urmatoare s-ar putea intitula “5 minute cu BALOTELLI”, atacantul de culoare ratand doua ocazii, una mai mare decat alta, la poarta COSTA RICAI. A fost mai intai o minge lobata peste NAVAS si apoi un sut de la 19 metri respins si apoi retinut de goalkeeper-ul costarican.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Avertizati de actiunile lui BALOTELLI, RUIZ si compania revin in ofensiva si incepe o noua suita de ocazii la poarta fostei campioane mondiale. BOLANOS, RUIZ si DUARTE il intind serios pe BUFFON insa portarul italian le raspunde cu parade pe masura. In minutul 43, pustiul JOEY CAMPBELL este faultat clar de CHIELLINI (foto interior) in suprafata de pedeapsa a italienilor insa centralul chilian vrea cu orice pret sa se inscrie pe lista fluierasilor gafeuri de la acest turneu al CUPEI MONDIALE din BRAZILIA si nu acorda nimic spre disperarea staff-ului tehnic, suporterilor si jucatorilor din America Centrala.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Un minut mai tarziu, DIAZ centreaza perfect pentru lovitura senzationala de cap a capitanului BRYAN RUIZ si este 1-0 pentru COSTA RICA, iar selectionerul JORGE LUIS PINTO arata cerul si aminteste de justitia divina referindu-se la faza petrecuta anterior in careul italienilor. 45 de minute cu ocazii frumoase la ambele porti si cu surpriza COSTA RICA in prim plan. Din pacate, pe tunelul care duce la vestiare s-au schimbat si cateva palme intre jucatorii de rezerva ai celor doua formatii, lucrurile calmandu-se rapid (foto interior).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CESARE PRANDELLI il trimite in teren pe fostul bad-boy al fotbalului din Cizma, ANTONIO CASSANO intrand in joc in locul lui MOTTA, o mutare menita se creasca forta ofensiva a ITALIEI. La numai cateva zeci de secunde dupa reluare ne edificam asupra unei probleme. ENRIQUE OSSES, arbitrul din CHILE, ori trebuie sa consulte un oftalmolog ori trebuie sa se lase dupa ce BALOTELLI este si el faultat in careu de DUARTE si, din nou, centralul sud-american nu acorda nimic! La penalty-uri clare neacordate scorul a devenit egal.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: HONDURAS-ECUADOR, 1.00, TVR 1 / Meciul codaselor din GRUPA E 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NAVAS se intinde si respinge cu varful degetelor balonul expediat sub trabnsversala de DARMIAN, italienii conduc ostilitatile iar costaricanilor nu le ramane altceva de facut decat sa incerce sa se apere cu toti jucatorii.  “Arhitectul” PIRLO executa o lovitura libera dar NAVAS sare din bara in bara si respinge. BORGES il dezmorteste la randul sau pe BUFFON, veteranul italian retinand in doi timpi. Jocul este mult mai alert decat in prima repriza. CANDREVA iese si el si in locul sau intra debutantul INSIGNE. Italienii risca si BUFFON este nevoit sa iasa la 30 de metri de poarta sa si sa respinga ca un fundas veritabil din fata lui BOLANOS.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Italienii fac presing, costaricanii paseaza linistiti insotiti de ole-urile din tribune. Jocul ITALIEI sufera vizibil, PRANDELLI se zbate ca un leu in cusca pe margine, insa COSTA RICA ramane vioara intai in acest meci. BALOTELLI tine un adversar si scapa doar cu cartonasul galben. CAMPBELL il imita si el pe BALOTELLI, dar OSSES are unitati de masura diferite. La scurt timp, CAMPBELL este inlocuit de URENA, rezerva care a inscris in poarta URUGUAYULUI sperand sa recidiveze astazi.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cu zece minute inaintea finalului, BRYAN RUIZ, autorul golului costarican, este inlocuit si banderola ajunge pe bratul portarului NAVAS. In locul sau intra BRENNES si asistam la un nou debut la CM. Cu sase minute minute inaintea finalului, URENA este blocat in ultimul moment de CHIELLINI, chiar si asa o noua surpriza de tip COSTA RICA se profileaza din ce in ce mai clar. CASSANO rateaza in prelungiri sansa de a egala si a salva ITALIA de aceasta infrangere rusinoasa. BRENNES il intinde pe BUFFON care scoate balonul din vinclu!!!!

Marti vom asista la un meci pe viata si pe moarte intre ITALIA si URUGUAY, iar ANGLIA se poate duce linistita acasa dupa un meci extrem de complicat in compania celor din COSTA RICA.

ITALIA – COSTA RICA 0-1 (0-1)
MARCATORI: RUIZ (44)

ITALIA: Buffon – Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian – De Rossi – Candreva, Pirlo, Motta, Marchisio – Balotelli. ANTRENOR: CESARE PRANDELLI.
COSTA RICA: Navas – Gonzalez, Duarte, Diaz, Gamboa – Umana, Tejeda, Bolanos, Borges – Ruiz – Campbell. ANTRENOR: JORGE LUIS PINTO.

STADION: “PERNAMBUCO” (RECIFE, capacitate 42.610)
ARBITRI: ENRIQUE OSSES – CARLOS ASTROZA, SERGIO ROMAN (toti din Chile). REZERVA: ALIOUM (CAMERUN).

Sursa foto: marca.com