Campionatul Mondial de Fotbal 2014: Luis Suarez primit ca un EROU in Uruguay

Atacantul LUIS SUAREZ a fost primit ca un erou de suporteri si de presedintele Jose Mujica, joi pe aeroportul din Montevideo, la revenirea in Uruguay, dupa ce a fost suspendat pentru 9 meciuri si timp de 4 luni din fotbal, relateaza agentia EFE.

Sute de suporteri, anuntati de sosirea lui SUAREZ prin retelele sociale, l-au intampinat pe atacantul uruguayan joi seara cu drapele, pancarte si fotografii ale jucatorului nascut la Salto.

Citeste si: CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: “CANIBALUL” SUAREZ I-A ADUS IN CONTURI MII DE EURO UNUI PARIOR

Fanii au ramas sa-l intampine desi au fost anuntati ca un dispozitiv de securitate il va inconjura pe jucator si ca acesta va fi asteptat pe pista de un automobil care il va duce direct la casa sa din Montevideo.

Dupa anuntul suspendarii lui LUIS SUAREZ, din cauza ca l-a muscat de umar pe italianul Giorgio Chiellini, mii de uruguayeni si-au exprimat indignarea pe retelele sociale pentru o sanctiune considerata disproportionata si injusta. 

Presedintele Mujica si ministrul turismului si sportului Liliam Kechichian s-au intrunit pentru a analiza un posibil raspuns oficial la sanctiunea FIFA.

Citeste si: CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: “CANIBALUL” LUIS SUAREZ, SUSPENDARE DRASTICA! – UPDATE

Sanctiunea impotriva lui SUAREZ a amplificat sentimentele patriotice in Uruguay, o natiune cu putin mai mult de 3 milioane de locuitori, dar care traieste fotbalul cu pasiune si mandrie ca detine multi jucatori de clasa.