Campionatul Mondial de fotbal 2014: NIGERIA-ARGENTINA 2-3 (1-2): La brat, in optimile de finala

Min.90+4: Lovitura libera pentru ARGENTINA. Este final de partida la Porto Alegre! ARGENTINA si NIGERIA merg in optimile de finala si vor intalni echipele de pe locurile 1 si 2 din grupa E, FRANTA si posibil ECUADOR sau ELVETIA.

Min.90: S-au aratat patru minute suplimentare. Ambele echipe sunt calificate in optimile de finala si nu mai forteaza in final.

Min.90: Dubla accidentare. ALVAREZ si OSHANIWA se resimt! Jocul continua si sutul lui MASCHERANO este retinut de ENYEAMA.

Min.89: SCHIMBARE ARGENTINA: Iese HIGUAIN si intra BIGLIA.

Min.87: NIGERIA ataca si sutul lui AMBROSE este respins de GARAY in corner. MUSSA executa lovitura de la colt!

Min.85: DI MARIA nu reuseste sa il invinga pe ENYEAMA! Portarul african a limitat proportiile scorului in partida din aceasta seara

INFO: La numai cateva zeci de secunde dupa golul persanilor, BOSNIA mai inscrie o data si este 3-1 in favoarea europenilor. VRSAJEVIC a mari diferenta la doua goluri!

INFO: IRAN marcheaza primul gol la CM si reduce din diferenta. REZA Ghoochannejhad face 2-1!

Min.82: Corner pentru Nigeria. Fara rezultat.

Min.80: SCHIMBARE NIGERIA: Iese ODEMWINGIE si intra NWOFOR.

Min.79: Corner pentru ARGENTINA si GARAY reia periculos cu capul pe langa poarta africana.

Min.78: Contraatac rapid al NIGERIEI, acelasi MUSSA fiind blocat in momentul sutului de ZABALETA.

Min.78: Interventie excelenta a lui ENYEAMA in fata lui LAVEZZI dupa o minge aruncata peste zid de DI MARIA.

Min.77: Lovitura libera pentru ARGENTINA.

Min.76: OCAZIE pentru NIGERIA. ODEMWIGIE incearca sa-l surprinda cu lob pe ROMERO, dar portarul argentinian a reusit sa retina.

Min.75: Ocazie buna pentru africani.

Min.74: Corner pentru NIGERIA. Executie slaba a lui EMENIKE

Min.72: Centrarea lui LAVEZZI trece prin fata portii lui ENYEAMA.

Min.70: ZABALETA il faulteaza pe MUSSA.

Min.68: Corner pentru ARGENTINA.

Min.66: ODEMWIGIE il faulteaza dur pe noul capitan al ARGENTINEI, MASCHERANO. Africanul vede un cartonas galben.

INFO: ONAZI i-a rupt mana lui BABATUNDE in momentul in care l-a lovit cu mingea!!! SCHIMBARE NIGERIA: BABATUNDE cu mana bandajata provizoriu este scos cu targa si va intra in locul sau UCHEBO.

Min.63: SCHIMBARE ARGENTINA: Iese LIONEL MESSI in uralele suporterilor si intra RICARDO ALVAREZ.

Min.61: Atac al NIGERIEI. Corner pentru NIGERIA! Ratare pentru africani. Sutul lui ONAZI darama un coechipier. Contraatac rapid al argentinienilor DI MARIA scoate un corner!

Min.59: MESSI a mai ratat o data la poarta lui ENYEAMA.

INFO: BOSNIA-HERTEGOVINA mai inscrie o data! 2-0 in fata IRANULUI! A marcat PJANIC in minutul 59!

Min.57: Multe pase gresite de o parte si de cealalta.

Min.56: ARGENTINA continua sa se afla la carma jocului, dar nigerienii au demonstrat cat pot fi de periculosi pe contraatac. Corner pentru ARGENTINA.

Min.52: Atac bun al argentinienilor cu LAVEZZI si DI MARIA in prim plan, dar, din nou, ENYEAMA scoate senzational!! OCAZIE MARE pentru ARGENTINA.

Min.51: Cartonas galben vazut de OSHANIWA.

Min.50: GOOOOLLLLLL ARGENTINA! GOOOLLLLLLL ROJO! Fundasul argentinian a inscris cu genunchiul dupa cornerul executat de LAVEZZI.

Min.49: OMERUO vede cartonasul galben. La faza iesita din lovitura libera DI MARIA trage bine, reflex excelent al lui ENYEAMA. CORNER ARGENTINA.

Min.48: GOOOLLLLLLL NIGERIA! EMENIKE gaseste o bresa in defensiva argentiniana si il deschide excelent pe MUSA care restabileste, din nou, egalitatea! MUSSA 2 goluri – MESSI 2 goluri!

Min.47: MASCHERANO este faultat.

Min.46: Partida secunda de pe arena BEIRA-RIO din PORTO ALEGRE a inceput. NIGERIA a avut primul balon. Sa speram ca vom avea parte de un spectacol similar cu cel din prima repriza.

INFO: La pauza de la celalalt meci, BOSNIA conduce IRAN cu 1-0, gol DZEKO in minutul 23.

STATISTICA PRIMA REPRIZA: Posesie: 37% – 63%; Suturi spre poarta: 3-10; Suturi pe poarta: 2-7; Cornere: 0-6; Pase complete: 103 – 255. MESSI l-a egalat pe NEYMAR in clasamentul golgheterilor de la aceasta CUPA MONDIALA, ambii inscriind cate 4 goluri, dar argentinianul mai are 45 de minute de jucat!

Min.45+2: Repriza de senzatie la Porto Alegre, ARGENTINA conduce la pauza cu 2-1 gratie dublei marcate de LIONEL MESSI care joaca altceva in raport cu primele doua meciuri din grupa.

Min.45+1: GOOOOLLLLLLLL ARGENTINA! GOOLLLLL MESSI!!!!! EXECUTIE FABULOASA a DECARULUI argentinian! LOVITURA LIBERA executata perfect! GOLUL MARCAT de MESSI din lovitura libera este primul din acest procedeu la CM pentru sud-americani dupa o pauza de 32 de ani. Precedentul gol din lovitura libera pentru ARGENTINA la un turneu de CM a fost reusit de celebrul PASSARRELA in 1982 in Spania.

Min.45: Inca o lovitura libera pe care o obtine si, foarte posibil, va fi executata de MESSI. Pozitia este si mai periculoasa decat la precedentele!

Min.44: Lovitura libera executata excelent de MESSI si ENYEAMA scoate balonul de la vinclu! OCAZIE MARE pentru ARGENTINA.

Min.42: ONAZI se resimte dupa ce a fost calcat de ROJO. 

Min.39: Corner pentru ARGENTINA.

Min.38: SCHIMBARE ARGENTINA: Iese AGUERO, accidentat, si intra LAVEZZI.

Min.35: Lovitura libera pentru NIGERIA. Fara rezultat pe tabela.

Min.32: Un nou corner pentru sud-americani dupa ce sutul lui AGUERO este respins de un fundas advers. ENYEAMA retine si este faultat de HIGUAIN.

Min.30: Reflex foarte bun al lui ENYEAMA la sutul excelent al lui DI MARIA. Corner pentru ARGENTINA. ROJO solicita penalty, centralul italian RIZZOLI nu acorda nimic.

INFO: BOSNIA HERTEGOVINA deschide scorul in fata IRANULUI, 1-0! DZEKO inscrie in minutul 23, apoi persanii trec pe langa egalare cand MASOUD loveste bara in minutul 27!!!

Min.27: Sutul lui ODEMWINGIE trece peste transversala portii aparate de ROMERO.

Min.26: EMENIKE nu mai ajunge la un balon dupa un duel umar la umar cu GARAY care a avut loc in careul argentinian..

Min.24: MESSI nu reuseste sa ajunga la balonul sutat de DI MARIA. OCAZIE mare pentru ARGENTINA.

Min.22: Posesia se schimba rapid de la o echipa la alta. Argentinienii trimit mingea in aut, deoarece OSHANIWA se resimte dupa ce GAGO a cazut peste el.

Min.19: Lovitura libera pentru ARGENTINA. Executa MESSI, ENYEAMA retine.

Min.17: Defensiva africana inchide bine culoarele in fata periculosilor jucatori sud-americani.

INFO: La acest scor varianta cu TRAGEREA la SORTI a echipei calificate de pe pozitia a doua a GRUPEI F nu mai este posibila!

Min.15: Centrarea lui AGUERO este retinuta de ENYEAMA

Min.14: DI MARIA este deposedat in ultima clipa de capitanul YOBO.

Min.12: Atacul timid al africanilor se incheie rapid la marginea careului argentinian.

Min.10: Nigerienii se joaca cu focul in propriul careu, insa scapa fara gol. ARGENTINA se afla la carma jocului in ultimele minute.

Min.8: HIGUAIN trece de portarul ENYEAMA insa trage in plasa laterala.

Inceput spectaculos de meci cu doua goluri superbe marcate la distanta de un minut!

Min.4: GOOOLLLLLLL NIGERIA! MUSA, jucatorul lui TSKA MOSCOVA, egaleaza cu un GOLAZZO, sut in diagonala la coltul lung, dupa ce a primit mingea de la BABATUNDE! Cea mai rapida EGALARE din istoria CUPEI MONDIALE!

Min.3: GOOOOLLLLLL ARGENTINA! GOOOLLLLLL MESSI! DI MARIA suteaza in bara si din spatele lui ENYEAMA mingea ricoseaza in teren, MESSI vine lansat si il trimite sub bara!!!  

Min.2: MASCHERANO este calcat de ODEMWINGIE si se resimte, internationalul nigerian scapa de cartonasul galben.

Min.1: A inceput meciul de pe arena BEIRA – RIO! Lovitura de start a apartinut ARGENTINEI!

UPDATE: 18.58: Are loc obisnuita tragere la sorti a terenurilor! LEO MESSI si KENNETH YOBO se afla alaturi de brigada de arbitri.

UPDATE: 18.54: Se intoneaza imnurile celor doua tari.

UPDATE: 18.45: Suporterii argentinieni sunt gata de meci!

UPDATE: SERGIO ROMERO, portar ARGENTINA: “Am venit hotarati sa ramanem in BRAZILIA pentru cel putin 30 de zile, dar deocamdata nu vorbim despre titlul mondial. Suporterii nostri trebuie sa stie ca noi am dat si vom da tot ce putem pe teren.”

UPDATE: KENNETH OMERUO, fundas NIGERIA: “Astept cu mare interes intalnirea cu ARGENTINA. L-am vazut de multe ori la tv pe MESSI, dar noi vom face un efort colectiv pentru a-l opri.” 

UPDATE: 18.38: Jucatorii si staff-ul NIGERIEI s-au relaxat pe strazile din PORTO ALEGRE!

UPDATE: 18.31: OFICIAL: Internationalul argentinian GARAY, titular in aceasta seara, s-a transferat de la BENFICA LISABONA la ZENIT SANKT PETERSBURG in schimbul a sase milioane de euro! 

UPDATE: 18.25: Vremea la PORTO ALEGRE este destul de buna: 20 de grade Celsius, umiditate 87%, vantul: 6km/h, cerul este usor innorat.

UPDATE: 18.23: Imagine cu stadionul BEIRA-RIO, arena care va gazdui meciul dintre NIGERIA si ARGENTINA!

UPDATE: 18.18: INTERES NEBUN pentru aceasta partida din grupe! Conform corespondentului cotidianului spaniol Marca, 100.000 (!!) de suporteri argentieni se afla la PORTO ALEGRE, insa numai 30.000 dintre acestia au bilet la meci!

UPDATE: 18.15: SITUATIE INCREDIBILA: CALIFICAREA echipei de pe locul doi din GRUPA F poate fi decisa prin TRAGERE la SORTI!

INFO: Pe parcursul acestui LIVE TEXT va vom tine la curent si cu evolutia scorului din cealalta partida din GRUPA F, IRAN-BOSNIA-HERTEGOVINA.

UPDATE: 18.05: Suporterii argentinieni sunt la picioarele lui MESSI, insa comparatiile sunt uneori exagerate!

UPDATE: 18.00: S-au anuntat ECHIPELE de START:

NIGERIA (4-2-3-1): Enyeama – Ambrose, Yobo, Oshaniwa, Omeruo – Onazi, Obi Mikel – Musa, Odemwingie, Babatunde – Emenike. ANTRENOR: STEPHEN KESHI.
ARGENTINA (4-3-3): Romero – Zabaleta, Garay, F. Fernandez, Rojo – Gago, Mascherano, Di Maria – Messi, Higuain, Aguero. ANTRENOR: ALEJANDRO SABELLA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ARGENTINA, calificata in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA dupa primele doua partide ale GRUPEI F, va intalni NIGERIA, africanii avand nevoie de o remiza pentru a-i insoti pe sud-americani. Partida va incepe de la ora 19.00 (ora ROMANIEI) si va putea fi urmarita in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA si ARGENTINA se confrunta pentru a patra oara la un turneu final de CUPA MONDIALA. Nationala “albiceleste” a castigat toate confruntarile pana acum. NIGERIA se poate califica si in cazul unei infrangeri in fata ARGENTINEI dar numai in cazul in care IRANUL nu castiga in fata BOSNIEI-HERTEGOVINA.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: JAPONIA-COLUMBIA 1-4 (1-1) / Festival sud-american la Cuiaba

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA are o singura victorie impotriva ARGENTINEI obtinuta intr-un meci amical care s-a disputat pe 1 iunie 2011, africanii impunandu-se cu 4-1. Totusi, sud-americanii au un numar de goluri redus marcate in confruntarile cu NIGERIA, 8 in 6 meciuri, adica in medie 1,3 pe meci.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ARGENTINA a castigat 11 din ultimele 14 meciuri jucate in faza grupelor la CM. In acest timp, ARGENTINA a marcat 27 de goluri si a primit 5.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA a jucat pana acum 16 meciuri la CUPELE MONDIALE, avand un bilant de 5 victorii, 3 egaluri si 8 esecuri. A marcat 18 goluri si a primit 21. Cele mai bune performante sunt calificarea in optimi in 1994 si 1998.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GRECIA-COASTA DE FILDES 2-1 (1-0) / Grecii, calificare in premiera 

ECHIPE PROBABILE:

NIGERIA (4-4-2): Enyeama, Ambrose, Oshaniwa, Yobo, Omeruo, Onazi, Obi Mikel, Musa, Babatunde, Odemwingie, Emenike. ANTRENOR: STEPHEN KESHI.
ARGENTINA (4-2-3-1): Romero, Zabaleta, Garay, F. Fernandez, Rojo, Gago, Mascherano, Di Maria, Messi, Agüero, Higuain. ANTRENOR: ALEJANDRO SABELLA.

STADION: BEIRA-RIO (PORTO ALEGRE, capacitate 43.394 de locuri).
ARBITRI: NICOLA RIZZOLI – RENATO FAVERANI, ANDREA STEFANI (toti din Italia). REZERVA: SVEIN ODDVAR MOEN (Norvegia).

CLASAMENTUL GRUPEI F INAINTEA ULTIMEI ETAPE:

1.ARGENTINA        2j 2 0 0 3-1  6p
2.NIGERIA                2j 1 1 0 1-0  4p
3.IRAN                       2j 0 1 1 0-1  1p
4.BOSNIA                 2j 0 0 2 1-3  0p.

Sursa foto: fifa.com