Campionatul Mondial de fotbal 2014: NIGERIA-ARGENTINA 2-3 (1-2) / Meci spectaculos la Porto Alegre

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meci superb la Porto Alegre cu ARGENTINA si NIGERIA in prim plan pe arena BEIRA-RIO. Un rezultat final care le permite ambelor formatii sa mearga brat la brat in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Prima repriza a inceput in forta si dupa ce mingea expediata de galacticul DI MARIA a lovit bara si spatele portarului ENYEAMA intr-o faza pe care o intalnesti mai degraba la jocurile mecanice, mingea ajunge la MESSI care o catapulteaza sub transversala portii africane cu toata opozitia capitanului YOBO. Nigerienii nu par impresionati, aseaza mingea la centru si la primul atac, BABATUNDE ii trimite lui MUSA acesta invingandu-l cu un sut foarte frumos in diagonala, la coltul lung, pe ROMERO. Este 1-1 si NIGERIA a reusit cea mai rapida egalare din istoria turneelor de CAMPIONAT MONDIAL.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: HONDURAS-ELVETIA, 23.00, TVR 2 / Care pe care in mijlocul junglei din Amazon 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meciul continua in acelasi ritm, MESSI si compania sunt pe post de vioara intai, dar nici contraatacurile extrem de rapide ale Super Vulturilor nu sunt de neglijat. Toata lumea astepta pauza, ENYEAMA era multumit ca a reusit cateva parade de exceptie in fata superstarurilor din Tara Tangoului, dar in ultimele secunde ale prelungilor primei parti, MESSI executa exceptional o lovitura libera si ARGENTINA intra in avantaj la cabine.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. MESSI este adevaratul MESSI in acest joc de miercuri seara, iar reusita din lovitura libera este prima de acest gen pentru nationala sud-americana la un turneu final de CUPA MONDIALA dupa o pauza de 32 de ani. Celebrul PASSARELA inscria la CM din Spania 1982 ultimul gol al argentinienilor dintr-o lovitura libera la un turneu final de CM.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ECUADOR-FRANTA, 23.00, TVR 1 / Meci de totul sau nimic pentru sud-americani 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Debutul partii secunde este un veritabil deja-vu atat pentru spectatori cat si pentru cei care au vazut meciul din fata televizoarelor. MUSA este lansat foarte bine de EMENIKE si scorul este 2-2. Un minut mai tarziu, fundasul ROJO urcat in careul advers la un corner readuce avantajul pentru argentinieni inscriind cu genunchiul. Fazele de poarta au continuat si nu au fost deloc putine, insa ingerul pazitor ENYEAMA nu le-a mai permis argentinienilor sa se distanteze pe tabela de marcaj.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Trebuie mentionata si faza din minutul 61 cand ONAZI suteaza violent catre poarta aparata de ROMERO, balonul il loveste  pe coechipierul BABATUNDE si ii rupe bratul! In rest, ARGENTINA si NIGERIA s-au calificat brat la brat in optimile de finala dupa un joc superb facut de cele doua la Porto Alegre si in urmatoarea faza a competitiei vor intalni echipele din grupa E, NIGERIA pe FRANTA si ARGENTINA pe ECUADOR sau ELVETIA.

NIGERIA –ARGENTINA 2-3 (1-2)
MARCATORI: MUSA (4 si 47) / MESSI (3 si 45+1, ROJO 50)

NIGERIA (4-2-3-1): Enyeama – Ambrose, Yobo, Oshaniwa, Omeruo – Onazi, Obi Mikel – Musa, Odemwingie, Babatunde – Emenike. ANTRENOR: STEPHEN KESHI.
ARGENTINA (4-3-3): Romero – Zabaleta, Garay, F. Fernandez, Rojo – Gago, Mascherano, Di Maria – Messi, Higuain, Aguero. ANTRENOR: ALEJANDRO SABELLA.

STADION: BEIRA-RIO (PORTO ALEGRE, capacitate 43.394 de locuri).
ARBITRI: NICOLA RIZZOLI – RENATO FAVERANI, ANDREA STEFANI (toti din Italia). REZERVA: SVEIN ODDVAR MOEN (Norvegia).

CLASAMENTUL FINAL al GRUPEI F:

1.ARGENTINA        3j 3 0 0 6-3  9p
2.NIGERIA                3j 1 0 2 2-7  3p
3.BOSNIA                 3j 1 0 2 4-4  3p.
4.IRAN                       3j 0 1 2 1-4  1p.

Sursa foto: fifa.com