Campionatul Mondial de fotbal 2014: NIGERIA-BOSNIA 1-0 (1-0) / SUPER VULTURII spre optimi, europenii acasa

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. NIGERIA se impune in duelul cu BOSNIA-HERTEGOVINA si isi apropie calificarea in optimile de finala, in timp ce europenii isi pot pregati linistiti valizele chiar daca mai au un meci de disputat cu IRANUL. Prima participare la un turneu final le lasa un gust amar bosniacilor in ciuda unui meci bun facut cu ARGENTINA si a golului anulat eronat in aceasta noapte.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Prima repriza a inceput spectaculos, ambele echipe incercand sa atace semn ca atat NIGERIA, cat si BOSNIA-HERTEGOVINA se gandeau la calificarea in optimile de finala alaturi de ARGENTINA. ODEMWINGIE, titularizat in premiera la acest turneu final, il incearca pe BEGOVIC dintr-o lovitura libera, in timp ce bosniacii raspund la faza imediat urmatoare prin BESIC. Intra in scena si OBI MIKEL insa sutul sau se duce putin alaturi si la scurt timp ONAZI il pune la treaba pe BEGOVIC.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-GHANA 2-2 (0-0) / Eroul KLOSE scrie istorie

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. In urmatoarele minute se da startul duelului dintre DZEKO si ENYEAMA, golgheterul bosniac de la MANCHESTER CITY reusind sa inscrie in minutul 21 un gol perfect valabil anulat eronat de brigada de arbitri neo-zeelandeza pentru un ofsaid pe care numai asistentul de la tusa a doua l-a vazut. Inca o gafa care poate influenta scorul final al unui meci in care se joaca care pe care, insa de acesta data gafa fluierasilor se petrece chiar sub ochii presedintelui FIFA, SEPP BLATTER, aflat in tribunele arenei “PANTANAL” din Cuiaba.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ARGENTINA-IRAN 1-0 (0-0) / LEO MESSI, salvatore della patria

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. DZEKO il mai intinde o data pe ENYEAMA, PJANIC isi incearca si el norocul la poarta nigeriana si, asa cum se intampla de obicei in fotbal, africanii reusesc sa marcheze in poarta lui BESIC, ODEMWINGIE trimitand in poarta mingea centrata de EMENIKE dupa ce ultimul a trecut de capitanul SPAHIC. DZEKO, in doua randuri, si MUSA ies in evidenta pe finalul primei parti si dupa 45 de minute SUPER VULTURII intra la cabine cu un avantaj minim. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa reluare, BOSNIA ataca in speranta ca va reusi o egalare rapida, slectionerul SUSIC il arunca in lupta si pe IBISEVIC, insa ocaziile mari apar tot la poarta bravului BEGOVIC, rand pe rand, MUSA, EMENIKE si BABATUNDE rateaza patru-cinci ocazii la poarta BOSNIEI. Fara indoiala cei mai buni oameni de pe teren sunt EMENIKE si BEGOVIC, cu un plus pentru portarul europenilor care prin interventiile sale a tinut scorul la o diferenta minima care putea fi oricand recuperata de coechipierii sai.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. BOSNIA a marit presiunea la poarta africanilor in conditiile in care, nigerienii au decis sa apere avantajul de pe tabela. MIKEL si compania stau bine in teren si bosniacii nu reusesc sa se apropie periculos de poarta lui ENYEAMA. Sutul lui PJANIC le da totusi ceva emotii verzilor cu un sfert de ora inaintea finalului. Urmeaza apoi cateva minute bune, timp in care jocul se desfasoara la mijlocul terenului. Europenii isi pierd cumpatul si incep sa faulteze din ce in ce mai des, ONAZI trimite un sut puternic BEGOVIC se opune din nou. EMENIKE trage putin pe langa, africanii incep sa apeleze la tot felul de tertipuri si timpul se scurge in favoarea lor. Cele trei minute suplimentare nu aduc nimic nou, ocazia lui DZEKO care a trimis balonul in bara conteaza doar pentru statisticieni si bosniacii vor pleca acasa, iar NIGERIA se gandeste deja la meciul cu derby cu ARGENTINA.

NIGERIA – BOSNIA-HERTEGOVINA 1-0 (1-0)

MARCATORI: ODEMWINGIE (29)

NIGERIA: Enyeama – Ambrose, Yobo, Omeruo, Oshaniwa – Odemwingie, Onazi, Obi Mikel, Babatunde – Musa, Emenike. ANTRENOR: STEPHEN KESHI.
BOSNIA-HERTEGOVINA: Begovic – Mujdza, Sunjic, Spahic, Lulic – Besic, Pjanic – Hajrovic, Misimovic, Medunjanin – Dzeko. ANTRENOR: SAFET SUSIC.

STADION: “PANTANAL” (CUIABA, capacitate 41.112 locuri)
ARBITRI: PETER O’LEARY – JAN HENDRIK HINTZ, MARK RULE (toti din Noua Zeelanda). REZERVA: ROBERTO MORENO (Panama).

Sursa foto: fifa.com