Campionatul Mondial de fotbal 2014: OLANDA-CHILE 2-0 (0-0) LIVE TEXT: 3 victorii din 3 meciuri

Min.90+4: FLUIER FINAL la SAO PAOLO! OLANDA castiga cu 2-0 in fata chilienilor si evita BRAZILIA in optimile de finala. CHILE va intalni gazdele turneului si nu le va fi deloc usor! 

Min.90+2: GOOOOLLLLLLLL OLANDA! Profita europenii, ROBBEN face o cursa senzationala de 60 de metri, centreaza si DEPAY inscrie pentru 2-0!

Min.90: Reluarea lui MEDEL trece pe langa poarta olandeza. Un nou corner pentru CHILE care forteaza egalarea.

Min.89: SCHIMBARE OLANDA: Iese DIRK KUYT si intra KONGOLO.

Min.88: ALEXIS cade in careu dupa un duel cu DE JONG si obtine doar un corner. 

Min.87. CORNER cu repetitie pentru CHILE.

INFO: SPANIA conduce cu 3-0 dupa golul marcat de MATA in minutul 82!

Min.85: Ofsaid in care se aflau doi jucatori ai chilienilor.

Min.83: DEPAY este faultat si va fi lovitura libera pentru OLANDA!

Min.81: SCHIMBARE CHILE: Iese VARGAS si intra PINILLLA.

Min.80: Corner cu repetitie pentru CHILE. Ocazie pentru sud-americani.

Min.77: GOOLLLLLLLL OLANDA! FER inscrie cu capul la prima atingere de balon. O noua mostra de inspiratie marca VAN GAAL.

Min.76: Torpila expediata din alergare de DEPAY este respinsa de sub transversala de BRAVO! CORNER OLANDA!

Min.75: SCHIMBARE OLANDA: Iese WESLEY SNEIJDER si intra LEROY FER.

Min.74: MEDEL il faulteaza pe ROBBEN si va fi o lovitura libera periculoasa pentru OLANDA. Corner pentru OLANDA, KUYT reia cu capul pe langa poarta chiliana.

Min.73: Atac bun al chilienilor, insa doi jucatori ai lui SAMPAOLI se incurca reciproc.

INFO: SPANIA conduce cu 2-0 pe AUSTRALIA dupa ce TORRES a inscris in minutul 69 dupa o pasa senzationala inventata de INIESTA!

Min.70: SCHIMBARE CHILE: Iese FRANCISCO SILVA si intra “Magicianul” VALDIVIA.

Min.69: SCHIMBARE OLANDA: Iese LENS si intra DEPAY. 

Min.66: Actiune buna a lui ROBBEN, sutul capitanului olandez este respins de CLAUDIO BRAVO, noul portar al BARCELONEI.

Min.65: SANCHEZ ii trimite mingea printre picioare lui LENS, apoi suteaza, din unghi, la poarta, insa CILLESSEN respinge. 

Min.64: DALEY BLIND vede un cartonas galben. 

Min.63: O noua faza controversata in careul olandez, SANCHEZ cade in careu, CILLESSEN a respins mingea insa arbitrii nu acorda nici macar corner pentru CHILE.

Min.61: Nu se mai intampla nimic la SAO PAOLO.

INFO: MATA il inlocuieste pe DAVID VILLA care si-a anuntat retragerea din nationala SPANIEI dupa acest meci! GOLGHETERUL all-time al nationalei iberice cu 59 de goluri inclusiv cel reusit azi in poarta AUSTRALIEI renunta la nationala!!!!! Dupa schimbare, DAVID VILLA s-a asezat pe banca de rezerve si, din cauza emotiilor, a inceput sa planga ca un copil !!!!!

Min.56: Sutul lui ALEXIS SANCHEZ se duce mult peste transversala portii aparate de CILLESSEN.

Min.54: Un-doiul dintre LENS si SNEIJDER din careul advers nu se materializeaza.

INFO: In cealalta partida din GRUPA B, AUSTRALIA a inceput mai bine repriza secunda, iar SPANIA seamana cu formatia dezorientata din primele doua meciuri de la acest Mondial.

Min.51: DIAZ il blocheaza foarte bine pe LENS.

Min.49: SANCHEZ il intoarce pe toate partile pe KUYT apoi pierde balonul.

Min.48: BLIND il faulteaza pe ALEXIS SANCHEZ.

Min.47: Prima minge si primul atac al reprizei apartine OLANDEI. Replica chilienilor este incheiata dezamagitor de ALEXIS SANCHEZ.

Min.46: S-a reluat partida de pe arena “CORINTHIANS”! SCHIMBARE CHILE: Iese GUTIERREZ si intra BEAUSEJOUR! O sa aiba chilienii astazi o zi frumoasa? 🙂

UPDATE: Iata cum se pliaza o minge, sutata sanatos, pe capul unui fotbalist! In cazul acesta este vorba de ROBBEN! 🙂

INFO: La pauza meciului dintre AUSTRALIA SI SPANIA, campioana mondiala conduce cu 1-0, gratie golului reusit de VILLA in minutul 36.

STATISTICA PRIMELOR 45 DE MINUTE: POSESIE: 32%-68%!!!!; Suturi spre poarta: 7-3; Suturi pe poarta: 3-0; Cornere: 0-1; Pase complete: 60-225!!!

Pauza la Sao Paolo, dupa primele 45 de minute scorul este in continuare egal, 0-0. O repriza fara prea multe ocazii de poarta!

Min.45: Lovitura libera executata de SNEIJDER ramane fara rezultat si de la margine se arata un minut suplimentar pentru aceasta prima repriza. 

Min.44: Lovitura de cap a lui GUTIERREZ. OCAZIE MARE pentru CHILE.

Min.41: LENS trage total aiurea si mingea se duce undeva in tribunele arenei Corinthians.

INFO: SPANIA conduce AUSTRALIA cu scorul de 1-0 gratie reusitei lui DAVID VILLA din minutul 36! Executie de senzatie a atacantului de la ATLETICO care a ajuns la cota 59 in tricoul nationalei.

Min.39: OCAZIE MARE pentru OLANDA. Cursa INCREDIBILA a lui ROBBEN, capitanul batavilor in absenta lui VAN PERSIE, patrundere in careu, sut in diagonala la coltul lung si mingea trece putin pe langa poarta aparata de BRAVO!

Min.36: DALEY BLIND il faulteaza din spate pe ALEXIS SANCHEZ dar scapa fara cartons galben.

Min.35: Chilienii solicita, din nou, un penalty. ALEXIS SANCHEZ are ceva de impartit cu un adversar. Atacantul de la FC Barcelona a fost incomodat de KUYT.

Min.33: Lovitura libera din lateral dreapta pentru OLANDA. ROBBEN executa si DE VRIJ este aproape de a deschide scorul.

Min.32: Momente de panica in careul chilian, insa pana la urma defensiva sud americana rezolva. 

Min.31: Chilienii solicita penalty la interventia lui BLIND asupra lui ARANGUIZ, insa centralul din Gambia lasa jocul sa continue. 

Min. 29: Lovitura libera de la centru terenului pentru olandezi.

INFO: In celalalt meci al grupei, AUSTRALIA si SPANIA se afla la egalitate, 0-0, in minutul 25. Pepe REINA a debutat la acest Mondial, VILLA si JORDI ALBA au ratat ocazii importante pentru iberici.

Min.26: Sutul lui SNEIJDER este retinut de BRAVO.

Min.25: FRANCISCO SILVA vede un prim cartos galben dupa faultul asupra lui SNEIJDER. Lovitura libera periculoasa pentru OLANDA.

Min.24: ROBBEN este blocat in careul chilian, apoi sutul lui WIJNALDUM se duce aiurea.

Min.23: Sutul expediat din careu de GUTIERREZ se duce peste poarta OLANDEI.

Min.22: Corner pentru CHILE.

Min.19: Chilienii incearca, fara succes, sa se apropie de poarta aparata de CILLESSEN.

Min.17: LENS se resimte dupa o interventie englezeasca a lui GARY MEDEL.

Min.16: ARANGUIZ este surprins in ofsaid.

Min.15: Centrarea lui ARANGUIZ este respinsa de RON VLAAR.

MIN.14: MINGEA TRIMISA CU CAPUL DE VARGAS SE DUCE DEPARTE DE POARTA OLANDEI

Min.12: Lovitura libera pentru OLANDA. Executa KUYT, resping chilienii.

Min.8: OLANDA continua sa faca un joc de asteptare. Prima actiune de atac a europenilor are loc in acest minut, insa apararea sud-americana respinge balonul fara probleme.

Min.4: Suporterii brazilieni din tribunele arenei “Corinthians” sunt de partea echipei statului CHILE. Sud-americanii sunt cei care incearca mai mult in acest debut de partida de la Sao Paolo.

Min.2: Degajare gresita a lui CILLESSEN, raman in atac chilienii. 

Min.1: A inceput meciul de la Sao Paolo! Chilienii au avut lovitura de start!

UPDATE: 18.55: AGUANTE CHILE!

UPDATE: 18.54: Se intoneaza IMNURILE celor doua tari!

UPDATE: 18.50: Suporterii OLANDEI au timp si de distractie! 🙂

UPDATE: 18.40: Totul este pregatit in cele doua vestiare.

UPDATE: 18.34: Suporterii chilieni si-au pus mari sperante in acest meci si sunt si foarte inventivi! 🙂

INFOCLASAMENT GRUPA B INAINTEA ULTIMEI ETAPE:

1

Olanda

2

2

0

0

8-3

5

6

2

Chile

2

2

0

0

5-1

4

6

3

Australia

2

0

0

2

3-6

-3

0

4

Spania

2

0

0

2

1-7

-6

0

UPDATE 18.25: OLANDA si CHILE s-au intalnit o singura data pana acum, meciul avand loc in urma cu foarte multi ani, 86 mai precis, in data de 9 iunie 1928, partida incheindu-se la egalitate, scor 2-2. Era vorba de finala mica a turneului Olimpic de la Amsterdam.

INFO: La SAO PAOLO vremea este foarte buna pentru fotbal in ciuda umiditatii ridicate (53%). La ora meciului se vor inregistra 20 de grade Celsius, cerul fiind partial innorat. 

INFO: ACUZE DE BLAT la turneul final

Camerun a fost suspectata de blat, dupa infrangerea cu 4-0 in fata Croatiei, in etapa precedenta. Comisia de etica a FIFA a analizat meciul, conform lui Ralf Mutschke, cel care se ocupa de acest departament. Comisia a fost infiintata pentru a evita aparitia meciurilor trucate la Cupa Mondiala, iar Camerun este deja prima echipa pusa sub lupa.

Africanii sunt suspectati si la ultimul meci din grupa, cel cu Brazilia, insa antrenorul Camerunului, Volker Finke, a declarat ca nu se pune problema ca echipa sa sa joace in meciuri necurate.

O replica dura a venit si din partea lui Felipe Scolari, antrenorul Braziliei. “Aceasta acuzatie ii jigneste pe cei din Camerun. Sunt deja echipe eliminate, ca Spania si Anglia, ele sunt suspectate de blat in ultima etapa?”, a spus acesta.

INFO: In cadrul acestui LIVE TEXT va vom tine la curent si cu desfasurarea ostilitatilor din cealalta partida din GRUPA B, duelul dintre AUSTRALIA si SPANIA!

UPDATE: 17.40: Presa italiana, citata de cotidianul spaniol Marca,  dezvaluie ca internationalul chilian ALEXIS SANCHEZ de la FC BARCELONA poate face obiectul unui schimb interesant in aceasta vara. Astfel, JUVENTUS TORINO vrea sa il cedeze catalanilor pe atacantul basc FERNANDO LLORENTE si sa-l primeasca la schimb pe SANCHEZ care a mai evoluat in SERIE A la UDINESE.

UPDATE: 17.35: S-au anuntat deja ECHIPELE de START:

OLANDA (3-4-1-2): Cillessen – Blind,  Vlaar, De Vrij – Kuyt, De Jong, Wijnaldum, Janmaat – Sneijder – Robben, Lens. ANTRENOR: LOUIS VAN GAAL.
CHILE (3-4-1-2): Bravo – Medel, Silva, Jara – Isla, Aranguiz, Diaz, Mena – Gutierrez – Vargas, Sanchez. ANTRENOR: JORGE SAMPAOLI.

VAN GAAL il va folosi  pe LENS in locul suspendatului VAN PERSIE, in timp ce SAMPAOLI il menajeaza pe ARTURO VIDAL!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Luni au loc ultimele partide din GRUPA a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. OLANDA si CHILE se vor lupta pentru ocuparea primului loc in aceasta grupa si pentru a evita BRAZILIA in optimile de finala ale competitiei din Tara Cafelei. Meciul va fi transmis pe TVR 1 si va putea fi urmarit in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS cu incepe de la ora 19.00 (ora ROMANIEI).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. OLANDA si CHILE au cate sase puncte dupa primele doua jocuri. LOUIS VAN GAAL s-a declarat satisfacut de jocul echipei sale de pana acum. La meciul cu sud-americanii va trebui insa sa se descurce fara omul ei numarul unu de gol, ROBIN VAN PERSIE. Acesta a primit doua cartonase galbene in primele doua meciuri si va fi suspendat. In locul sau, va juca cel mai probabil KLAS JAN HUNTELAAR. In aparare, va lipsi MARTINS INDI, accidentat, fundasul olandez suferind o comotie in partida cu AUSTRALIA. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. La CHILE, selectionerul JORGE SAMPAOLI a confirmat ca va folosi aceeasi echipa care a invins SPANIA cu 2-0, cu ALEXIS SANCHEZ si VARGAS in atac, sustinuti din spate de ARTURO VIDAL. Miza acestui meci este evitarea unui duel in optimi cu castigatoarea GRUPEI A, din care fac parte Brazilia, Croatia, Mexic si Camerun. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. “CHILE are jucatori fantastici, antrenorul lor le permite sa atace intr-o maniera fanatica, aduc foarte multi jucatori in jumatatea adversa in anumite momente ale jocului. Dar in acelasi timp alearga mult si acopera bine tot terenul”, a declarat LOUIS VAN GAAL.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. “Abia asteptam sa jucam cu OLANDA. Pentru noi, va fi ca o finala. Pot spune ca, daca jucam la fel ca si cu Spania, putem sa visam si la finala, la cupa”, a declarat ARTURO VIDAL.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. OLANDA si CHILE s-au intalnit o singura data pana acum, meciul avand loc in urma cu foarte multi ani mai precis in data de 9 iunie 1928, partida incheindu-se la egalitate, scor 2-2.

ECHIPE PROBABILE:

OLANDA (4-2-3-1): Cillesen – Janmaat, De Vrij, Vlarr, Blind – De Jong, De Guzman – Depay, Sneijder, Robben – Huntelaar. ANTRENOR: Louis Van Gaal
CHILE(3-4-1-2): Bravo – Silva, Medel, Jara – Isla, Araguiz, Diaz, Mena – Vidal – Sanchez, Vargas. ANTRENOR: Jorge Sampaoli.

STADION: “CORINTHIANS” (SAO PAOLO, capacitate 62.601 locuri)
ARBITRI: BAKARY GASSAMA (Gambia) – EVARIST MENKOUANDE (Camerun), FELICIEN KABANDA (Rwanda). REZERVA: JOEL AGUILAR (Salvador).

Sursa foto: fifa.com