Campionatul Mondial de fotbal 2014: OLANDA-CHILE 2-0 (0-0) / Portocalele castiga si evita BRAZILIA in optimi

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. OLANDA  s-a impus si in cel de-al treilea meci din grupa si s-au calificat lejer in optimile de finala, elevii tehnicianului LOUIS VAN GAAL reusind sa evite BRAZILIA in urmatorul meci. CHILE s-a inclinat in fata europenilor, insa vor merge si ei in faza urmatoare, dar vor juca in compania gazdelor competitiei din TARA CAFELEI. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. OLANDA  a castigat trei meciuri din trei de pana acum, are maximum de puncte, 9, si va intalni MEXICUL ori CROATIA in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. Prima repriza a fost una in care OLANDA nu s-a aratat foarte dispusa la efort permitandu-le chilienilor sa aiba, dupa primele 45 de minute, o posesie incredibila, 68%-32%. Ocazii nu prea au fost si la pauza s-a intrat cu 0-0.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: CROATIA-MEXIC, 23.00, TVR 2, LIVE TEXT MONDO NEWS

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. La revenire, SAMPAOLI il trimite in teren pe BEAUSEJOUR, sud-americanii incearca sa-i surprinda pe olandezi, dar marile ocazii apar tot la poarta aparata de BRAVO, goalkeeper-ul chilian care tocmai a semnat cu FC BARCELONA. In ultimul sfert de ora, inspiratia lui VAN GAAL isi spune, din nou, cuvantul si rezervele trimise de reputatul tehnician din Tara Lalelelor resusesc sa schimbe soarta meciului si sa isi treaca numele pe tabela de marcaj.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.  Primul a fost LEROY FER, internationalul olandez de la Norwich reusind sa inscrie pentru prima oara la nationala in trei aparitii meteorice, apoi a cazut golul din ultimele secunde ale prelungirilor, cand DEPAY a marcat dupa o cursa senzationala de 60 de metri reusita de capitanul ROBBEN. Un contraatac scoala facut de olandezi care au profitat din plin de faptul ca elevii lui SAMPAOLI s-au aruncat toti in atac pentru a forta o eventuala egalare.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: CAMERUN-BRAZILIA, 23.00, TVR 1 / Gazdele vor sa evite o surpriza neplacuta

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cele doua echipe s-au calificat impreuna in optimile de finala de la CM, insa pentru OLANDA se anunta, CEL PUTIN TEORETIC, un meci mai usor decat pentru CHILE, ultimii trebuind sa faca fata unui joc in compania BRAZILIEI, gazda competitiei.

OLANDA-CHILE 2-0 (0-0)

MARCATORI: FER (77), DEPAY (90+2)

OLANDA (3-4-1-2): Cillessen – Blind,  Vlaar, De Vrij – Kuyt, De Jong, Wijnaldum, Janmaat – Sneijder – Robben, Lens. ANTRENOR: LOUIS VAN GAAL.
CHILE (3-4-1-2): Bravo – Medel, Silva, Jara – Isla, Aranguiz, Diaz, Mena – Gutierrez – Vargas, Sanchez. ANTRENOR: JORGE SAMPAOLI.

STADION: “CORINTHIANS” (SAO PAOLO, capacitate 62.601 locuri)
ARBITRI: BAKARY GASSAMA (Gambia) – EVARIST MENKOUANDE (Camerun), FELICIEN KABANDA (Rwanda). REZERVA: JOEL AGUILAR (Salvador).

Sursa foto: marca.com

CLASAMENT FINAL GRUPA B:

1

Olanda

3

3

0

0

10-3

7

9

2

Chile

3

2

0

1

5-3

2

6

3

Spania

3

1

0

2

4-7

-3

3

4

Australia

3

0

0

3

3-9

-6

0