Campionatul Mondial de fotbal 2014: OLANDA-MEXIC 2-1 (0-0) / Calificati in sase minute

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Partida de la FORTALEZA dintre OLANDA si MEXIC  a fost marcat de o caldura aproape insuportabila, dar si de un final incins. OLANDA a intors rezultatul in finalul prelungirilor si s-a calificat in SFERTURILE de FINALA ale CUPEI MONDIALE din BRAZILIA, acolo unde europenii vor intalni castigatoarea din partida dintre COSTA RICA si GRECIA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. OLANDA si MEXIC au oferit un spectacol frumos, in special in partea secunda a jocului atunci cand au aparut si golurile. Pana la pauza, OLANDA a fost de nerecunoscut, in timp ce urmasii aztecilor pareau mai putin afectati de caldura sufocanta de la FORTALEZA. Cu toate acestea europenii ii pot reprosa centralului PROENCA neacordarea unui penalty clar la ROBBEN. MEXICUL a deschis scorul la scurt timp dupa revenirea de la cabine, GIOVANNI DOS SANTOS inscriind in urma unei faze care nu anunta nimic spectaculos.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: COSTA RICA-GRECIA, 23.00, TVR 1 / Surpriza sau norocoasa 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Atacantul de origine braziliana a sutat dintre doi fundasi olandezi si l-a surprins pe CILLESSEN. La scurt timp dupa aceea, olandezii au inceput cursa dupa egalare, avalansa de faze fixe de la poarta lui GUILHERMO OCHOA anuntand inevitabilul, chiar daca goalkeeper-ul ramas fara contract a facut, din nou, minuni in poarta mexicana. Bara lui DE VRIJ anunta golul olandez, care a cazut cu doua minute inaintea finalului, sutul lui SNEIJDER restabilind egalitatea si toata lumea a astepta prelungirile.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. S-au aratat sase minute suplimentare si din cauza pauzei de hidratare indicata de centralul portughez PEDRO PROENCA, iar olandezii au continuat sa atace, in minutul 90+3, ROBBEN fiind faultat in careu de capitanul mexican RAFA MARQUEZ, iar HUNTELAAR, aflat la prima prezenta la acest turneu final a transformat lovitura de pedeapsa si a trimis-o pe OLANDA in SFERTURILE de FINALA, batavii fiind prima echipa de pe Batranul continent care ajunge in sferturi. Unii ar spune chiar in semifinalele acestei competitii, in conditiile in care PORTOCALA va intalni in urmatorul meci castigatoarea dintre COSTA RICA si GRECIA.

OLANDA – MEXIC 2-1 (0-0)
MARCATORI: SNEIJDER (88), HUNTELAAR (90+4-pen.) / DOS SANTOS (48)

OLANDA: Cillessen – Verhaegh, Vlaar, De Vrij, Blind, Kuyt – De Jong, Wijnaldum, Sneijder – Robben, Van Persie. ANTRENOR: LOUIS VAN GAAL.
MEXIC: Ochoa – Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno, Salcido – Herrera, Guardado, Layun – Peralta, dos Santos. ANTRENOR: MIGUEL HERRERA.

STADION: “CASTELAO” (FORTALEZA, capacitate 60.342 de locuri).
ARBITRI: PEDRO PROENCA – BERTINO MIRANDA, JOSE TRIGO (toti din Portugalia). REZERVA: CARLOS VERA (Ecuador).

Sursa foto: marca.com