Campionatul Mondial de fotbal 2014: PORTUGALIA-GHANA 2-1 (1-0) / Inca doua pleaca acasa

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. PORTUGALIA si GHANA depindeau in egala masura de rezultatul meciului dintre GERMANIA si SUA disputat tot in GRUPA G a acestei CUPE MONDIALE din BRAZILIA. In plus oricare dintre ele trebuia sa se impuna la o anumita diferenta de goluri care sa-i permita sa o depaseasca la golaveraj pe SUA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Din pacate, victoria minima a GERMANIEI si scorul favorabil lusitanilor pe tabela de marcaj a arenei “NACIONAL” din BRASILIA nu au fost suficiente, asa ca PORTUGALIA si GHANA vor pleca acasa impreuna, iar GERMANIA si SUA vor merge in optimile de finala. CRISTIANO RONALDO s-a miscat ceva mai bine decat in precedentele partide din grupa, insa golul sau de adio, si singurul de la acest Mondial, a venit in urma unui cadou facut de DAUDA, portarul africanilor respingand in fata un balon revenit in teren dupa o lumanare a unui fundas ghanez.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: COREEA DE SUD-BELGIA, 23.00, TVR1 / Asiaticii nu cred in miracole 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CRISTIANO RONALDO a mai avut alte patru cinci ocazii notabile in acest meci, dar DAUDA a fost de-a dreptul de netrecut, goalkeeper-ul STELELOR NEGRE, cu exceptia cadoului din minutul 80, fiind un veritabil cerber al buturilor africane. Nici primul gol al lusitanilor nu s-a marcat la capatul unei actiuni lucrate de europeni, BOYE inscriind in proprie poarta dupa o centrare a lui VELOSO. Capitanul GYAN, fostul elev al lui OLAROIU la AL-HILAL, a restabilit egalitatea imediat dupa pauza, insa africanii au jucat la fel ca si portughezii, cei 22 de jucatori dand impresia ca sunt mai atenti la ceea ce se intampla la RECIFE decat in meciul direct de la BRASILIA.

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ALGERIA-RUSIA, 23.00, TVR 2 / Pe viata si pe moarte pentru locul doi 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Astfel, PORTUGALIA si GHANA isi fac bagajele, daca nu erau deja pregatite, si se intorc acasa dupa un turneu final dezamagitor, iar CRISTIANO RONALDO isi va urmari rivalii NEYMAR si MESSI la televizor.

PORTUGALIA – GHANA 2-1 (1-0)
MARCATORI: BOYE (31-aut), CRISTIANO RONALDO (80) / GYAN (57)

PORTUGALIA (4-3-3): Beto – Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Andre Amorim – William Carvalho, Joao Moutinho, Miguel Veloso – Nani, Eder, Cristiano Ronaldo. ANTRENOR: PAULO BENTO.
GHANA (4-4-2): Dauda – Afful, Mensah, Boye, Asamoah – Atsu, Badu, Rabiu, Dede, A. Ayew – A. Gyan, Maris. ANTRENOR: KWESI APPIAH.

STADION: NACIONAL (BRASILIA, capacitate 69.349 de locuri).
SPECTATORI: 66.570.
ARBITRI: NAWAF SHUKRALLA – YASER TULEFAT, EBRAHIM SALEH (toti din Bahrein). REZERVA: WILMAR ROLDAN (Columbia).

CLASAMENTUL FINAL AL GRUPEI G:

1.GERMANIA          3j 2 1 0 7-2  7p
2.SUA                            3j 1 1 1 4-4  4p
3.PORTUGALIA         3j 1 1 1 4-7  4p
4.GHANA                      3j 0 1 2 4-6  1p

Sursa foto: fifa.com