Campionatul Mondial de fotbal 2014: RUSIA-COREEA de SUD, 1.00, TVR 1 / Primul duel oficial

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. RUSIA si COREEA de SUD sunt ultimele formatii care intra in cursa la acest turneu final al CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. Cele doua echipe din GRUPA H se vor intalni pe arena “PANTANAL” din CUIABA in noaptea de luni spre marti cu incepere de la ora 01.00 (ora ROMANIEI).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Este pentru prima oara cand cele RUSIA si COREEA de SUD se intalnesc intr-un meci oficial, singura disputa de pana acum intre cele doua nationale avand caracter amical. RUSIA s-a impus cu 2-1 in 19 noiembrie 2013 in fata COREEI de SUD in testul jucat in Emiratele Arabe Unite, la Dubai. Fara a disputa un singur minut la acest MONDIAL, rusii conduc deja la un capitol important, selectionerul FABIO CAPELLO fiind cu un salariu de peste de opt milioane de euro anual, liderul detasat in topul celor mai bine platiti antrenori prezenti la CUPA MONDIALA din BRAZILIA.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: Prezentarea LOTURILOR si PROGRAMULUI partidelor din GRUPA H 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. RUSIA revine la un CAMPIONAT MONDIAL dupa o pauza de 12 ani, SBORNAIA participand pentru ultima oara la un turneu final in 2002, la editia gazduita chiar de adversara din aceasta noapte, tot atunci rusii suferind si o infrangere pe care o pot razbuna anul acesta, 2-3 cu BELGIA. ALGERIA si BELGIA fac si ele parte din GRUPA H. De cealalta parte, COREEA de SUD se poate mandri cu performanta de a fi o prezenta constanta la turneele finale de CAMPIONAT MONDIAL incepand din MEXIC 1986 si pana in prezent.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cea mai importanta absenta din echipa RUSIEI la acest debut la turneul final este cea a capitanului ROMAN SIROKOV, accidentat la tendonul lui Ahile. Locul mijlocasului de la FC KRasnodar va fi luat de VASILI BEREZUTKI, fundasul de 31 de ani de la TSKA MOSCOVA aflandu-se la prima competitie majora singur fara fratele sau geaman ALEKSEI care nu a fost oprit in lot de CAPELLO. In aceeasi situatie se afla si DMITRI KOMBAROV al carui frate geaman a ramas si el acasa.  CAPELLO a anuntat la conferinta de presa sustinuta la CUIABA ca vedetele DZAGOEV si KERJAKOV vor incepe meciul cu COREEA din postura de rezerve. Tehnicianul italian a mai spus si ca se enerveaza peste masura atunci cand jucatorii sai stau pe TWITTER si dezvaluie lucruri din cantonament.

ECHIPE PROBABILE:

RUSIA:  Akinfeev – Esenko, Vasili Berezutki, Ignasievici, Dmitri Kombarov – Samedov, Faizulin, Denisov, Satov, Jirkov – Kokorin. ANTRENOR: FABIO CAPELLO

COREEA DE SUD: Jung Sung-Riong – Lee Yong, KimYoung-Kwon, Hong Jeong-Ho, Yun Suk-Young – Ki Sung-Yueng, Han Kook-Young – Lee Chung-Young, Koo Ja-Cheol, Son Heung-Min – Park Chu-Young. ANTRENOR: HONG MYUN-BO.

STADION: “PANTANAL” (CUIABA, capacitate 41.112 locuri)
ARBITRI: NESTOR PITANA – HERNAN MAIDANA, JUAN PABLO BELATTI (toti din Argentina). REZERVA: ROBERTO MORENO (Panama).

Sursa foto: sport-express.ru