Campionatul Mondial de fotbal 2014: SPANIA-CHILE 0-2 (0-2) / ADIO FURIA ROJA!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. SPANIA, campioana mondiala en-tire, poate sa isi faca bagajele si sa astepte linistita meciul cu AUSTRALIA pentru ca oricum va pleca acasa. SPANIA este prima campioana mondiala in exercitiu care pierde primele doua meciuri la urmatorul turneu final. Campioana mondiala nu a rezistat nici macar o saptamana la acest turneu final!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. SPANIA a incasat nu mai putin de 7 goluri in primele doua meciuri din GRUPA B si a reusit sa inscrie doar unul si acela dintr-un penalty usor acordat in prima repriza cu OLANDA. CHILE a reusit sa invinga SPANIA, in premiera, in cea de-a unsprezecea intalnire dintre cele doua echipe. Meciul a fost unul cu un ritm alert cu chilienii la carma jocului si cu o nationala a SPANIEI de nerecunoscut.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: AUSTRALIA-OLANDA 2-3 (1-1) / Spectacol superb la Porto Alegre 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. S-a incheiat ciclul unei mari campioane. Ciclul celei mai mari echipe din istoria fotbalului spaniol s-a incheiat intr-un Templu. Pe MARACANA! FURIA ROJA se intoarce acasa umilita de OLANDA si CHILE, rezultatul cu AUSTRALIA nu mai conteaza. Dupa doua titluri europene si unul mondial consecutive, SPANIA trebuie sa se retraga mult prea devreme de la acest turneu final si sa se gandeasca la reconstructie pentru ca materie prima exista din belsug. Real Madrid si Atletico Madrid au jucat finala Ligii Campionilor, iar FC Sevilla a castigat Europa League. Iar reconstructia trebuie sa inceapa cu plecarea selectionerului VICENTE del BOSQUE, un tehnician depasit si incapatanat.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CHILE a jucat dezinvolt in ciuda calculelor hartiei care ii dezavantajau clar si a reusit sa transforme SPANIA intr-un adversar obisnuit, pe alocuri chiar modest. VARGAS si ARANGUIZ au inscris pentru aceasta victorie istorica si au transat soarta calficarii in optimile de finala ale CUPEI MONDIALE inca din prima repriza a jocului de pe MARACANA.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: CAMERUN-CROATIA, 1.00, TVR1 / Prima intalnire din istorie 

VICENTE DEL BOSQUE la finalul partidei: “Nu avem nicio scuza. Am intalnit totusi doua echipe foarte puternice. Nu este momentul sa vorbesc despre ceea ce voi face dupa acest turneu final!”

JORGE SAMPAOLI: “Acest meci a fost pregatit cu foarte mult timp inainte. Vine meciul cu OLANDA si imi doresc sa terminam primii in grupa. Elevii mei au demonstrat ca formeaza o echipa de mare calitate.”

SPANIA – CHILE 0-2 (0-2)
MARCATORI: VARGAS (20), ARANGUIZ (43)

SPANIACasillas – Azpilicueta, Ramos, Javi Martínez, Jordi Alba – Busquets, Xabi Alonso, Iniesta – Silva, Diego Costa, Pedro. ANTRENOR: VICENTE DEL BOSQUE

CHILEBravo – Isla, Silva, Medel, Jara, Mena – Marcelo Díaz, Aránguiz, Vidal – Alexis Sánchez,  Vargas. ANTRENOR: JORGE SAMPAOLI.

STADION: “MARACANA” (Rio de Janeiro, capacitate 76.804 locuri )
ARBITRI: MARK GEIGER – MARK HURD (ambii SUA) si JOE FLETCHER (Canada). REZERVA: NAWAFF SHUKRALLA (Bahrein).

CLASAMENT GRUPA B:

1. Olanda     2j 2 0 0 8-3 6p
2. Chile         2j 2 0 0 5-1 6p
3. Australia  2j 0 0 2 3-6 0p
4. Spania     2j 0 0 2 1-7 0p

Sursa foto: marca.com