Campionatul Mondial de fotbal 2014: SPANIA-CHILE 0-2 LIVE TEXT: Campioana mondiala trimisa acasa

Min.90+7: In prelungiri nu s-a intamplat nimic notabil. S-a incheiat! CHILE castiga cu 2-0 si se califica in optimile de finala alaturi de OLANDA! SPANIA este la pamant, elevii lui DEL BOSQUE isi pot face linistiti bagajele in asteptarea partidei cu AUSTRALIA. 

Min.90+1: Corner pentru SPANIA. SERGIO RAMOS trage in blocajul chilienilor. Un nou corner pentru SPANIA. FURIA ROJA nu reuseste nici macar golul de onoare.

Min.90: Sase minute suplimentare indicate de la margine pentru finalul acestei partide.

Min.89: BRAVO respinge in corner sutul expediat de CAZORLA din lovitura libera. SERGIO RAMOS se resimte dupa executia acrobatica din careul advers.

Min.88: SCHIMBARE CHILE: Iese VIDAL si intra CARMONA.

Min.87: TORRES este faulta de SILVA. Lovitura libera pentru SPANIA.

Min.85: SCHIMBARE CHILE: Iese VARGAS si intra VALDIVIA. Cornerul SPANIEI ramane fara rezultat.

Min.83: Sut excelent al lui INIESTA si o parada pe masura a lui BRAVO.

Min.80: Sutul noului intrat CAZORLA este respins in corner de BRAVO. Portarul chilian se resimte dupa ce a retinut un balon inalt si a cazut rau.

Min.76: SCHIMBARE SPANIA: Iese PEDRO si intra CAZORLA.

Min.75: Interventie imprudenta a fundasilor spanioli in propriul careu. JARA a fost agatat de SERGIO RAMOS dar GEIGER nu fluiera nimic.

Min.70: Contraatac rapid al chilienilor, ALEXIS SANCHEZ centreaza insa reluarea lui SILVA este slaba.

Min.68: OCAZIE URIASA pentru CHILE! ISLA nu reuseste sa inscrie!

Min. 65: Ocazie pentru CHILE. CASILLAS retine in doi timpi.

Min.63: SCHIMBARE CHILE: Intra GUTIERREZ in locului lui ARANGUIZ. SCHIMBARE SPANIA: Intra TORRES in locul lui DIEGO COSTA.

Min.62: Pasele repetate ale chilienilor sunt insotite de ole-uri din tribune.

Min.61: MENA vede un cartonas galben dupa faultul asupra lui PEDRO.

Min.58: Atac prelungit al SPANIEI, insa defensiva chiliana pare impenetrabila. “El NINO” TORRES este trimis la incalzire.

Min.55: ARANGUIZ este victima unui tackling intarziat al unui adversar!  Mijlocasul ofensiv care a dat pasa de la primul gol si l-a marcat pe cel de-al doilea revine pe teren dupa ce a fost scos pe targa.

Min.53: Boxeaza BRAVO la sutul lui RAMOS, DIEGO COSTA recentreaza din foarfeca si BUSQUETS rateaza incredibilll! DEL BOSQUE si-ar smulge parul din cap dar nu prea mai are ce!!!!! 🙂

Min.52: PEDRO faultat la marginea careului chilian. Lovitura libera extrem de periculoasa pentru SPANIA.

Min.49: ISLA il blocheaza excelent pe DIEGO COSTA in momentul in care acesta putea inscrie. Pasa de geniu a lui INIESTA nefructificata de golgheterul spaniol de origine braziliana.

Min.47: SPANIA nu mai are nimic de pierdut si ataca din primele secunde ale reprizei a doua.

Min.46: Meciul s-a reluat. CHILE are prima minge. SCHIMBARE la SPANIA: Intra KOKE in locul lui XABI ALONSO.

STATISTICA primei reprize: Posesie: 53%-47%; Suturi spre poarta: 3-4; Suturi pe poarta: 1-3; Cornere: 0-1; Pase complete: 195-125.

Min.45+1: Lovitura libera pentru spanioli. BRAVO este faultat in momentul in care retine balonul. ESTE PAUZA si CHILE conduce cu 2-0, iar SPANIA este intr-o situatie fara iesire aflandu-se la 45 de minute distanta de eliminarea de la turneul final.

Min.44: SPANIA este in genunchi! Doua minute suplimentare indicate de la margine.

Min.43: ALEXIS SANCHEZ executa excelent, CASILLAS respinge in fata de langa bara, ARANGUIZ preia si apoi inscrie in poarta SPANIEI!!! GOOLLLLLL CHILE! 2-0 in favoarea sud-americanilor si spaniolii sunt cu un picior in avionul spre casa!

Min.42: O noua lovitura libera pentru CHILE. XABI ALONSO il faulteaza pe ALEXIS SANCHEZ. Pericol la poarta aparata de CASILLAS.

Min.40: XABI ALONSO vede cartonasul galben dupa o interventie neregulamentara asupra lui ISLA. Lovitura libera pentru CHILE. Mingea este respinsa de SERGIO RAMOS.

Min.39: PEDRO greseste o preluare simpla si apoi suteaza nervos balonul in reclamele din spatele portii aparate de BRAVO.

Min.38: VIDAL nu se intelege cu ALEXIS SANCHEZ.

Min.35: PEDRO faulteaza dur dar scapa de cartonasul galben. Chilienii surprinsi in ofsaid la faza imediat urmatoare.

Min. 33: DIEGO COSTA faulteaza in atac. GARY MEDEL a fost lovit de brazilianul naturalizat care este fluierat copios si la acest meci de suporterii brazilieni prezenti in tribune.

Min.29: DIAZ il faulteaza pe DAVID SILVA. Lovitura libera este executata de acelasi SILVA, dar apararea chiliana este la post.

Min.27: Un gol turcesc reusit de DIEGO COSTA care trage in plasa laterala a portii aparate de CLAUDIO BRAVO.

Min.26: ARTURO VIDAL vede un cartonas galben pentru ca nu a respectat distanta la repunerea spaniolilor. Ce greseala!!!

Min.25: PEDRO acuza un fault dar nu-l impresioneaza pe centralul american GEIGER.

Min.24: ALEXIS SANCHEZ il trage de tricou pe SERGIO RAMOS.

Min.23: XABI ALONSO este servit ideal de DIEGO COSTA insa executia galacticului lasa, din nou, de dorit! La acest scor, SPANIA este eliminata de la CM!

Min.20: FAZA superba de atac a chilienilor, finalizarea apartinandu-i lui VARGAS! GOLLLLLLL CHILE! Atacul cursiv al sud americanilor a facut sah mat o aparare dezorientata a campioanei mondiale! Pasa decisiva i-a apartinut lui ARANGUIZ. SPANIA – CHILE 0-1!

Min.15: OCAZIE mare pentru SPANIA! XABI ALONSO l-a luat la tinta pe BRAVO dintr-un metru. presingul foarte sus facut de spanioli ii incurca serios pe chilieni.

Min.13: VIDAL il faulteaza pe DAVID SILVA si este o noua lovitura libera pentru SPANIA. XABI ALONSO executa total aiurea.

Min.11: Intentiile chilienilor sunt clare. Elevii lui SAMPAOLI vor miza pe contraatac, in conditiile in care rezultatul de 0-0 este unul din rezultatele care ii face favoriti la ocuparea pozitiei secunde in GRUPA B.

Min.6: INIESTA este faultat colegul sau de la FC BARCELONA, ALEXIS SANCHEZ. Lovitura libera a SPANIEI nu aduce nimic nou.

Min.4: Jocul se desfasoara in mare parte la mijlocul terenului, fiecare echipa incercand sa-si impuna superioritatea in aceasta zona a terenului.

Min.1 : SPANIA aproape de autogol. Faza rezolvata cu emotii de XABI ALONSO! Corner pentru CHILE! Inca o ocazie pentru sud-americani la lovitura de cap a lui JARA!

Min.1: Meciul a inceput. Lovitura de start le-a apartinut spaniolilor!

UPDATE: 21.59: Se efectueaza obisnuita tragere la sorti a terenurilor! Portarii Casillas si Bravo sunt alaturi de arbitrii acestei partide cruciale pentru SPANIA.

UPDATE: 21.54: Se intoneaza IMURILE celor doua tari! Jucatorii chilieni canta impreuna cu aproape jumatate dintre spectatorii prezenti in tribunele arenei MARACANA din Rio de Janeiro! Modelul a capella al brazilienilor este preluat si de chilieni!

UPDATE: 21.45: Un grup de 40-50 de suporteri chilieni dintre cei aproximativ 200 care au devastat centrul de presa de la Maracana au fost retinuti!

UPDATE: 21.38: Maine SPANIA isi incoroneaza noul rege, pe FELIPE al VI-lea! Chilienii il au pe REGELE BOBO in tribunele MARACANAI! 🙂

 

UPDATE: 21.30: Aproximativ 200 de suporteri ai nationalei chiliene au luat cu asalt Centrul de presa al stadionului MARACANA si au produs numeroase pagube materiale dupa ce au distrus un perete interior si au intrat in conflict cu stewarzii si politistii.

UPDATE: 21.07: Suporterii chilieni vor fi majoritari in tribunele celebrului “MARACANA”, insa si ei si fanii spanioli se simt bine in BRAZILIA!

UPDATE 20.55: S-au anuntat ECHIPELE de START:

SPANIACasillas – Azpilicueta, Ramos, Javi Martínez, Jordi Alba – Busquets, Xabi Alonso, Iniesta – Silva, Diego Costa, Pedro.

CHILEBravo – Isla, Silva, Medel, Jara, Mena – Marcelo Díaz, Aránguiz, Vidal – Alexis Sánchez,  Vargas.

Selectionerul spaniol VICENTE del BOSQUE i-a lasat pe banca de rezerve pe PIQUE si XAVI in lcul lor fiind trimisi pe teren JAVI MARTINEZ si PEDRO. De cealalta parte, JORGE SAMPAOLI l-a lasat pe banca pe VALDIVIA si l-a trimis in teren pe SILVA.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meciul dintre SPANIA si CHILE va fi unul de totul sau nimic pentru campioana mondiala en-titre, in timp ce sud-americanii au si varianta unui rezultat de egalitate. SPANIA se afla intr-o situatie dificila inaintea partidei de miercuri cu CHILE, din GRUPA B a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA.  Meciul va fi transmis de TVR 1 cu incepere de la ora 22.00 si va putea fi urmarit in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa ce a fost umilita de OLANDA cu  neverosimilul scor de 5-1, campioana mondial in exercitiu condusa de Vicente del Bosque se vede nevoita sa invinga reprezentativa sud-americana pentru a mai avea sanse sa acceada in optimi.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CHILE are deja 3 puncte in cont dupa meciul cu modesta AUSTRALIE (3-1) si s-ar multumi si cu un rezultat de egalitate. Atmosfera este tensionata in lotul SPANIEI. CHILE nu pare o echipa tocmai usor de batut, avand si cateva “piese” de mare clasa, precum VIDAL, ALEXIS SANCHEZ, VALDIVIA sau VARGAS. Partida se va juca pe monumentalul “MARACANA” din Rio de Janeiro.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: Spania – Olanda 1-5 (1-1) / Taurul spaniol, rapus de magicienii olandezi 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. VICENTE DEL BOSQUE nu e de acord cu cei care spun ca epoca “tiki-taka” s-a incheiat. Totusi el ar putea schimba ceva in jocul SPANIEI, urmand sa-l directioneze mai mult spre poarta, intr-un sistem 4-3-3 cu DIEGO COSTA varf impins. Ramane de vazut daca aceasta va fi o solutie eficienta. In ciuda prestatiei lamentabile din primul meci, IKER CASILLAS este anuntat din nou titular. Cert este ca CHILE va raspunde cu un 3-4-1-2. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. SPANIA este neinvinsa in cele 10 meciuri jucate cu CHILE in palmaresul intalnirilor directe (8 victorii si 2 remize). In plus, “FURIA ROJA” nu a mai pierdut doua partide la rand din luna octombrie a anului 2006.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Doar de doua ori s-au confruntat cele doua la CAMPIONATELE MONDIALE: 2-0 (Basora 17, Zarra 30) in 1950 si 2-1 (Villa 24, Iniesta 37 / Millar 47) in 2010. Meciul din 1950 s-a jucat chiar pe MARACANA, iar la cel de acum patru ani trei sferturi din componentii fiecarei echipe de diseara au fost pe teren in Africa de Sud.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: CHILE – AUSTRALIA 3-1 (2-1) / Mai greu decat se asteptau 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. “Suntem intr-o situatie grea. Jucatorii mei sunt raniti dar puternici. Sunt sigur ca vor reactiona bine. Trebuie sa castigam. Nu ma intereseaza sa castigam la scor. Doar sa castigam”, a declarat VICENTE DEL BOSQUE inaintea partidei cu CHILE.

ECHIPE PROBABILE:

SPANIA (4-2-3-1): Casillas; Azpilicueta, Ramos, Piqué, Alba; Xabi Alonso, Javi Martinez; Koke, Xavi, Iniesta; Pedro. ANTRENOR: VICENTE DEL BOSQUE.
CHILE (3-4-1-2): Bravo; Jara, Medel, Silva; Ilsa, Marcelo Diaz, Vidal, Mena; Valdivia; Edu Vargas, Sanchez. ANTRENOR: JORGE SAMPAOLI.

STADION: “MARACANA” (Rio de Janeiro, capacitate 76.804 locuri )

ARBITRI: MARK GEIGER – MARK HURD (ambii SUA) si JOE FLETCHER (Canada). REZERVA: NAWAFF SHUKRALLA (Bahrein).

Sursa foto: fifa.com