Campionatul Mondial de fotbal 2014: Spania – Olanda 1-5 (1-1) / Taurul spaniol, rapus de magicienii olandezi

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Patru ani de zile a asteptat OLANDA pentru a-si lua REVANSA in fata SPANIEI dupa infrangerea suferita de portocalii in finala Mondialului din Africa de Sud. OLANDA a asteptat, a numarat zilele, lunile si anii, iar din momentul tragerii la sorti din decembrie anul trecut au avut in minte un singur gand: REVANSA!

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Si ce REVANSA! TAURUL spaniol a fost trimis, fara mila, la pamant de magicienii VAN PERSIE si ROBBEN, fiecare dintre ei reusind cate o dubla si devenind singurii fotbalisti olandezi din istorie care au reusit sa inscrie la trei turnee finale de Cupa Mondiala. CORIDA si MANITA sunt doi termeni specifici spaniolilor, insa vineri seara istoria s-a schimbat in cel mai brutal mod cu putinta pentru campioana mondiala, inca, in exercitiu.

Citeste si: CM 2014: MEXIC-CAMERUN 1-0 (0-0) / Victorie meritata pentru dos Santos & Co

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Desi nu era decat 2-1 in favoarea OLANDEI, gestul golanesc al atacantului Diego Costa lasa sa se vada neputinta spaniolilor, insa nu prevestea MACELUL care a urmat, OLANDA inscriind pana la final un total de 5 goluri in poarta “Sfantului” IKER CASILLAS care are pe constiinta cel putin un gol, iar paradele reusite in cele 90 de minute sunt date uitarii chiar si in cazul celui mai selectionat jucator din istoria nationalei Spaniei.

Citeste si: CM 2014: CHILE v AUSTRALIA, ora 01.00, TVR 1 / Duelul OUTSIDERELOR din GRUPA B 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Curajul nebunesc al tehnicianului Van Gaal de a se prezenta cu cea mai tanara echipa din ultimii 73 de ani la un turneu final si de a schimba sistemul de joc din mers ii faceau pe multi sa priveasca neincrezatori catre cea mai ghinionista nationala din istoria Cupei Mondiale. Dupa acest rezultat insa, carcotasii au schimbat tabara si o vad deja pe OLANDA drept una dintre principalele favorite la trofeul pus in joc in BRAZILIA. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. OLANDA i-a administrat SPANIEI o veritabila lectie de fotbal care nu se poate numi altfel decat: UMILINTA, numele tau este SPANIA!

SPANIA – OLANDA 1-5 (1-1)

MARCATORI: XABI ALONSO (27-pen.) / VAN PERSIE (44 si 72), ARJEN ROBBEN (53 si 80), DE VRIJ (64)

SPANIA: Casillas – Azpilicueta, Pique, S. Ramos, J. Alba – Xavi, Busquets, X. Alonso – D. Silva, D. Costa, Iniesta. Antrenor: Vicente del Bosque

OLANDA: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, M. Indi, Blind – De Guzman, De Jong, Sneijder – Robben, Van Persie. Antrenor: Louis Van Gaal

STADION: “FONTE NOVA” (Salvador, capacitate totala 52.048 locuri)
SPECTATORI: 48.123
ARBITRI: Nicola Rizzoli (foto) – Renato Faveran si Andrea Stefani (toti din Italia). Rezerva: Svein Oddvar Moen (Norvegia) 
OMUL MECIULUI: ROBIN VAN PERSIE (OLANDA)

Sursa foto: marca.com