Campionatul Mondial de fotbal 2014: Stiri pe scurt de la CUPA MONDIALA din BRAZILIA

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Incercam in continuare sa va tinem la curent cu cele mai proaspete sau inedite stiri de la CUPA MONBDIALA care se desfasoara in aceste zile in BRAZILIA prin intermediul acestor informatii pe scurt in care va prezentam evenimente din inauntrul si din afara stadioanelor din Tara Cafelei.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Politia federala braziliana a anuntat, marti, arestarea unui traficant mexican de droguri, cautat de justitia americana, dupa ce barbatul de 49 de ani sosise in tara organizatoare a CM de fotbal impreuna cu sotia si copiii sai pentru a asista la meciurile nationalei antrenate de Miguel Herrera. Jose Diaz Barajas, din Guadalajara, era cautat pentru trafic de metamfetamina in SUA, a precizat politia, intr-un comunicat, informeaza AFP.

Dupa ce Curtea Suprema braziliana a emis un mandat la 14 iunie, el a fost arestat, luni seara, pe aeroportul international din Rio de Janeiro, unde urma sa se imbarce pe o aeronava cu destinatia Fortaleza, orasul gazda a partidei Brazilia – Mexic, programata, marti, de 22.00. Mexicanul, aflat in atentia Interpolului, a patruns in Brazilia la 11 iunie, prin Foz do Iguaçu (Parana, sud), venind din Argentina.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: Stiri pe scurt de la CUPA MONDIALA din BRAZILIA 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Toate testele antidoping efectuate inaintea Cupei Mondiale in cazul a 800 de jucatori din loturile largite ale echipelor participante, care a inclus o proportie de 91,5 la suta din numarul total al fotbalistilor de pe listele definitive, au fost negative, a anuntat, marti, FIFA. Potrivit Regulamentului antidoping al FIFA, ceilalti jucatori pot si vor fi testati in orice moment in timpul turneului. Astfel, pentru prima data la o editie a Cupei Mondiale, jucatorilor li s-au creat profile biologice, ce contin esantioane de urina si sange.

“Desi putem sa ne laudam cu excelente rezultate in lupta impotriva dopajului, aceste actiuni raman unele dintre cele mai importante activitati medicale ale FIFA. Suntem bucurosi si mandri ca, pentru prima data in istorie, toti jucatorii participanti la Cupa Mondiala vor fi controlati, atat prin esantioane de urina, cat si de sange”, a spus Michael D’Hooghe, presedintele Comisiei medicale a FIFA. In afara acestor controale efectuate in afara competitiei, cate doi jucatori de echipa vor fi testati (urina si sange) dupa fiecare meci al turneului.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Jucatorii din nationala Croatiei au refuzat sa discute cu reprezentantii mass-media, duminica, in semn de protest dupa aparitia in presa a unor fotografii cu unii dintre ei dezbracati complet. In fotografii apar in special Vedran Corluka si Dejan Lovren inotand dezbracati in piscina hotelului in care este cazata echipa, la Praia do Forte.

“Imaginile nu au aparut doar in Croatia, ci in presa din intreaga lume. Cum eu nu apar in ele, pot sa vorbesc linistit, dar pot sa ii trag de urechi pe jucatori si sa le spun sa mearga sa discute cu presa. Le respect decizia”, a declarat selectionerul Nico Kovac.

Fotbalistul Ivica Olici, care nu apare in fotografii, a calificat drept “o rusine” decizia presei croate de a publica imaginile in cauza. “Puteti sa scrieti ca este o rusine”, a spus Olici pentru Sportske Novosti. “Este normal? Trebuie sa se rusineze familiile noastre? Jurnalistii au venit aici ca sa scrie despre Cupa Mondiala sau despre altceva?”, a adaugat el.

Citeste si: Campionatul Mondial de Fotbal 2014: Trei chinezi au MURIT din cauza meciurilor difuzate noaptea

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Politia braziliana a arestat 11 persoane si a tras cu gloante de cauciuc pentru a dispersa, luni, o manifestatie impotriva Cupei Mondiale la Curitiba, inaintea meciului Iran – Nigeria, a anuntat presa locala. Aproximativ 200 de manifestanti au protestat in centrul orasului luni dupa-amiaza si au incercat sa se indrepte in directia stadionului Baixada, dar au fost blocati de politie.

Protestatarii, printre care se aflau mai multi tineri anarhisti mascati, au perturbat circulatia pe mai multe strazi si au incendiat pubelele de gunoi. Un mic grup de manifestanti radicali au spart geamurile mai multor cladiri in centrul orasului inainte de a fi dispersati de politie cu gloante de cauciuc.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Atacantul columbian al echipei FC Sevilla, Carlos Bacca, absent in meciul cu Grecia, scor 3-0, va rata si la ultimele partide din grupa C a CUPEI MONDIALE din cauza unei accidentari la coapsa dreapta, a anuntat, marti, Federatia Columbiana de Fotbal (FCF).
“RMN-ul efectuat de Carlos Bacca a relevat ca sufera de o leziune musculara. El va avea nevoie de o pauza cuprinsa intre 7 si 10 zile”, se arata in comunicatul FCF. Bacca, in varsta de 27 de ani, s-a accidentat la antrenamentul de duminica dimineata si nu a putut juca in meciul cu Grecia, scor 3-0.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.  Internationalul portughez Fabio Coentrao a suferit o LEZIUNE la aductorii piciorului drept in timpul partidei cu GERMANIA si va rata tot turneul! Selectionerul Paulo Bento nu va putea conta meciul viitor nici pe Pepe, eliminat la partida cu Germania. Meciul urmator pentru PORTUGALIA va fi contra Statelor Unite, pe 23 iunie.

Sursa foto: sport.ro