Campionatul Mondial de fotbal 2014: SUA-PORTUGALIA, 1.00, TVR 1 / Lusitanii vor sa spele rusinea din meciul cu Germania

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Pe Arena Amazonia din Manaus, PORTUGALIA va incerca sa spele rusinea din partida de deschidere a GRUPEI G (0-4 cu Germania) si sa invinga reprezentativa SUA la CUPA MONDIALA din BRAZILIA. Meciul dintre SUA si PORTUGALIA se va disputa in noaptea de duminica spre luni cu incepere de la ora 01.00 (ora ROMANIEI) si va putea fi urmarita la TVR 1.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Selectionerul americanilor, JURGEN KLINSMANN, a anuntat c va pastra acelasi sistem, 4-4-2, dar va schimba unii dintre protagonisti. Oricum, Dempsey si Johansson vor fi cei desemnati pentru a-i face rau PORTUGALIEI in avanposturi. 

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GHANA-SUA 1-2 (0-1) / Americanii dau peste cap calculele hartiei 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. De partea cealalta, RONALDO si compania sunt in situatia de a spune “ori castigam, ori murim”. Selectionerul PAULO BENTO va face schimbari in primul unsprezece fata de meciul cu GERMANIA. In primul rand, el e fortat sa inlocuiasca trei jucatori. In defensiva pe fundasul PEPE, care a fost eliminat, si pe FABIO COENTRAO, accidentat, iar in atac pe HUGO ALMEIDA, de asemenea accidentat. Portughezii vor fi asezati intr-un ofensiv 4-3-3, cu Raul Meireles, Joao Moutinho si Veloso la mijloc, in spatele compartimentului de atac format din Nani, Eder si Ronaldo.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. In precedentele partide dintre cele SUA si PORTUGALIA exista un echilibru perfect: 2 victorii pentru fiecare, un egal si cate 5 goluri marcate fiecare.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. SUA au castigat ultimele doua meciuri cu PORTUGALIA, inclusiv la CM 2002 (3-2), aceasta fiind si singura partida dintre cele doua jucata la un turneu final de CUPA MONDIALA. Americanii au marcat in ultimele 7 jocuri disputate la CM. 

CITESTE SI: Campionatul Mondial de fotbal 2014: GERMANIA-PORTUGALIA 4-0 (3-0) / DEZASTRU pentru lusitani 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. PORTUGALIA n-a castigat decat una din ultimele 8 partide jucate la CUPA MONDIALA, 7-0 cu Coreea de Nord in 2010. De atunci, lusitanii au inregistrat 3 egaluri si 4 esecuri. Lusitanii au reusit doar in 2 din ultimele 24 de meciuri jucate la CM sa nu primeasca gol.CRISTIANO RONALDO a marcat doar 2 goluri in meciurile jucate de el la MONDIALE, desi a expediat 55 de suturi spre poarta adversa.

ECHIPE PROBABILE:

SUA (4-4-2): Howard; Johnson, Cameron, Brooks, Beasley; Bedoya, Bradley, Beckerman, Jones; Johannsson, Dempsey. ANTRENOR: JURGEN KLINSMANN.
PORTUGALIA (4-3-3): Beto; Pereira, Costa, Alves, A. Almeida; Moutinho, Veloso, Meireles; Nani, Eder, Ronaldo. ANTRENOR: PAULO BENTO.

STADION: “AMAZONIA” (MANAUS, capaciate)
ARBITRI: NESTOR PITANA  – HERNAN MAIDANA, JUAN PABLO BELATTI (toti din Argentina) . REZERVA: WALTER LOPEZ (Guatemala).

Sursa foto: fifa.com