Campionatul Mondial de fotbal 2014: URUGUAY-ANGLIA 2-1 (1-0) LIVE TEXT: THE END!! ADIO ANGLIA

Min: 90+5: MECIUL se termina cu victoria URUGUAYULUI care continua cursa pentru calificarea in optimile de finala, iar ANGLIA se alatura SPANIEI in drumul spre casa dupa statia numita COSTA RICA din turul trei al grupelor!!! LUIS SUAREZ este eroul sud-americanilor, dubla atacantului de la LIVERPOOL fiind suficienta pentru obtinerea victoriei!!

Min.90+2: Se grabesc englezii! Corner pentru ANGLIA!! HART a urcat si el in careu!!! JAGIELKA trimite afara!!!

Min.90: 5 minute aditionale indicate de la margine.

Min.89: Englezii forteaza o noua egalare, insa defensiva uruguayana face fata cu brio atacurilor britanice.

Min.88: SCHIMBARE URUGUAY: Iese SUAREZ si intra COATES.

Min.87: Lovitura libera a englezilor ramane fara rezultat, apoi CAVANI nu se descurca singur in atac. 

Min.87: SCHIMBARE ANGLIA: Iese HENDERSON si intra LAMBERT.

Min.85: GOOLLLLLLL URUGUAYYYY!!!! GOOOLLLLLLL LUIS SUAREZ!!!!! Atac rapid al sud-americanilor cu o degajare a lui MUSLERA si LUIS SUAREZ INSCRIE cu un sut, la coltul lung, fara sperante pentru HART!!!

Min.84: MUSLERA retine centrarea lui HENDERSON.

Min.81: CAHILL acorda corner. Inca un corner pentru URUGUAY. Doua la rand acordate de acelasi CAHILL.

Rezultatul de egalitate nu este bun pentru niciuna dintre echipe! Finalul se anunta incendiar.

Min.78: SCHIMBARE URUGUAY: Iese GONZALES si intra FUCILE.

Min.78: OCAZIE pentru STURRIDGE!!! MUSLERA respinge in extremis!!!!

Dupa 760 de minute de pauza, WAYNE ROONEY reuseste sa inscrie la CUPA MONDIALA. Golul cu numarul 40 pentru ROONEY in tricoul ANGLIEI.

Min. 75: GOOOOLLLLLLL ANGLIA! JOHNSON centreaza in careu si ROONEY nemarcat reuseste sa egaleze! 1-1 la Sao Paolo!!!!

62.575 de spectatori asista la acest meci.

Min.73: STURRIDGE a scos din joc trei adversari insa suteaza slab si MUSLERA  retine. 

Min.70: ROONEY faulteaza si este lovitura libera pentru URUGUAY. HART retine.

Min.69: SUAREZ scoate o noua lovitura libera! SCHIMBARE ANGLIA: Iese WELLBECK si intra ADAM LALLANA.

Min.68: GERRARD vede cartonasul galben dupa un tackling intarziat asupra lui CHRISTIAN RODRIGUEZ.

Min.67: SCHIMBARE URUGUAY: Iese LODEIRO si intra STUANI! LODEIRO este aplaudat si de suporterii brazilieni pentru ca din sezonul urmator va juca pe aceasta arena in tricoul celor de la Corinthians!

Min.64: LUIS SUAREZ faulteaza in atac! SCHIMBARE ANGLIA: Iese STERLING si intra BARKLEY! Centrarea lui STURRIDGE este retinuta de MUSLERA.

Min.61: ALVARO PERREIRA a receptionat un genunchi in tampla de la STERLING si a ramas intins la pamant pentru doua minute! Acesta se ridica si REFUZA sa fie schimbat!!!!

Min.59: Centrarea lui HENDERSON este retinuta de MUSLERA.

Min.58: Fault tare a lui GIMENEZ asupra lui ROONEY.

Min.55: STURRIDGE il faulteaza tare pe MUSLERA dar scapa de cartonasul galben! Portarul URUGUAYULUI are nevoie de echipa medicala a echipei sale!!! STURRIDGE i-a pus talpa pe genunchi!!!

Min.54: CE OCAZIE RATEAZA ROONEY!!! Atacantul englez nu reuseste sa il invinga pe MUSLERA din 5 metri!!! ROONEY nu are nicio scuza de aceasta data dupa ce a tras in portarul advers.

Min.52: Forcing al URUGUAYULUI!!! Englezii nu pot iesi din propria jumatate de teren!!! Ocazie mare si pentru CAVANI care trage pe coltul lung si nu reuseste sa inscrie!!!

Min.50: Un nou corner pentru URUGUAY, apoi LUIS SUAREZ rateaza incredibil o executie care ar fi putut sa mareasca avantajul echipei sale pe tabela de marcaj!

Min.49: OCAZIE pentru URUGUAY!!! Sud americanii au fost foarte aproape de inscrie direct din corner!! HART a fost atent si a respins!!!

Min.48: Uruguayenii nu se inteleg in atac si pierd usor posesia.

Min.46: Partida s-a reluat! Englezii au beneficiat de prima minge.

STATISTICA primei reprize: Posesie 40%-60%; Pase complete: 113-184; Suturi spre poarta: 5-5; Suturi pe poarta: 3-2; Cornere: 3-5.

Este pauza pe arena “CORINTHIANS” si sud-americanii conduc cu 1-0 gratie reusitei din minutul 39 a lui SUAREZ. In acest moment ANGLIA este ELIMINATA de la MONDIAL insa mai au la dispozitie 45 de minute sa redreseze situatia.

Min.45: Englezii pun presiune in terenul advers, dar defensiva uruguayana raspunde bine deocamdata. Se arata un minut suplimentar de la margine.

LUIS SUAREZ a inscris golul cu numarul 40 in tricoul nationalei URUGUAYULUI si dedica reusita medicului echipei nationale.

Min.41: Inca un corner pentru ANGLIA. Al treilea intr-un minut. Executa BAINES. Si inca un corner! ANGLIA forteaza egalarea!

Min.40: OCAZIE MARE pentru ANGLIA!!! Sutul lui STURRIDGE la coltul scurt este respins cu greutate de MUSLERA in corner. Executa GERRARD insa va fi un nou corner. Va executa ROONEY!

Min.39: GOOOLLLLLL URUGUAY! GOOOLLLLL LUIS SUAREZ!!!! Contraatac superb al sud americanilor si CAVANI centreaza pentru lovitura de cap cu care LUIS SUAREZ il invinge pe HART.

Min.36: STURRIDGE trage mul peste poarta aparata de MUSLERA.

Min.31: ROONEY loveste bara din jumatate de metru!!! DETENTA INCREDIBILA a atacantului de la UNITED!!!

Min.30: O noua lovitura libera pentru englezi dupa ce CACERES l-a faultat pe WELLBECK.

Min.29: GODIN ii pune o mana in gat lui STERLING, dar centralul spaniol il iarta pe capitanul URUGUAYULUI care scapa fara galben. Ar fi fost al doilea si automat l-ar fi primit si pe cel ROSU.

Min.27: OCAZIE pentru URUGUAY. EL Matador CAVANI suteaza un pic peste. Replica englezilor cu WELLBECK in prim plan.

Min.26: CAHILL acorda corner dupa un atac periculos al uruguayenilor.

Min.25: Englezii au castigat cativa metri buni ca la rugby gratie a doua auturi consecutive. STERLING il faulteaza pe ALVARO PERREIRA, fostul jucator de la CFR Cluj.

Min.23: CAHILL foarte aproape de a se face de ras dupa o interventie stangace in propriul careu. LUIS SUAREZ surprins din nou in ofsaid.

Min.21: Ofsaid reactivat la STURRIDGE.

Min.19: STERLING faulteaza in atac.

Min.17: Corner pentru ANGLIA. Primul pentru ei dupa un atac prelungit.

Min.15: OCAZIE URUGUAY. CHRISTIAN RODRIGUEZ suteaza puternic, balonul trece razant cu transversala portii aparate de HART

Min.14: Presingul sus facut de englezi ii incomodeaza pe sud americani. LUIS SUAREZ este surprins in afara jocului.

Min.13: ROONEY este faultat undeva la mijlocul terenului.

Min.9: O noua lovitura libera pentru ANGLIA. Pericol pentru poarta aparata de MUSLERA dupa un hent facut de capitanul GODIN care vede si cartonasul galben. 18 metri perpendicular pe poarta si o executie foarte buna a lui ROONEY insa MUSLERA are noroc pentru ca mingea trimisa de atacant trece la o palma de una dintre barele portii sale.

Min.8: Contraatacul uruguayenilor este oprit de JAGIELKA care il blocheaza pe LODEIRO.

Min.7: STERLING este faultat si ANGLIA obtine o lovitura libera. BAINES va executa.

Min.5: Corner cu repetie la poarta ANGLIEI, GODIN este surprins in ofsaid.

Min.4: Primul corner al partidei este pentru URUGUAY dupa ce HART a scapat balonul in afara terenului!

Min.3: Primul atac periculos le apartine englezilor, MUSLERA este mai rapid decat atacantii britanici si retine balonul desi era sa comita o gafa nepermisa la acest nivel. 

Min.1: A inceput meciul dintre URUGUAY si ANGLIA. Sud americanii au avut lovitura de incepere. ZLATAN IBRAHIMOVIC urmareste meciul din tribunele arenei CORINTHIANS din Sao Paolo.

UPDATE: 21.57: Are loc obisnuita tragere la sorti a terenului! Capitanii GERRARD si GODIN se afla fata in fata alaturi de brigada spaniola!

UPDATE: 21.54: Se intoneaza IMNURILE celor doua tari! Cel al URUGUAYULUI (n.red. cel mai lung dintre toate: dureaza aproape sase minute!) se aude din zeci de mii de piepturi, dar parca “GOD SAVE THE QUEEN” este mai inaltator!

UPDATE: 21.50: STEVEN GERRARD: “Daca pierdem acest meci nu va exista niciun loc de pe pamant in care sa ne putem ascunde in aceasta vara!”

UPDATE: 21.45: GERARRD si compania au parte de o sustinere frumoasa din tribunele arenei din Sao Paolo, in timp ce LUIS SUAREZ este peste tot si pe teren si in tribune !

UPDATE: 21.40: Brigada spaniola formata din CARLOS VELASCO CARBALLO (central) – ROBERTO ALONSO FERNANDEZ, JUAN YUSTE (asistenti) a iesit si ea la incalzire!

UPDATE: 21.30: Cele doua echipe au iesit la incalzire! Primii au fost uruguayenii.

UPDATE: 21.17: LUIS SUAREZ, golgheterul uruguayan al lui LIVERPOOL s-a refacut si va juca titular in aceasta seara spre bucuria suporterilor sud americani.

UPDATE: 21.08: Prima pagina a cotidianului britanic THE SUN este mai mult decat sugestiva inaintea partidei dintre URUGUAY si ANGLIA!

UPDATE.21.05: Capitanul uruguayan DIEGO LUGANO va lipsi de la acest meci din cauza unei accidentari suferite la unul dintre antrenamentele echipei sale!

UPDATE: 20.58: S-au anuntat ECHIPELE de START:

URUGUAY: Muslera – Caceres, Gimenez, Godin, Pereira – Gonzalez, Rios, Lodeiro, Rodriguez – Cavani, Suarez.

ANGLIA: Hart – Glen Johnson, Cahill, Jagielka, Baines – Henderson, Gerrard – Sterling, Rooney, Welbeck – Sturridge.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ANGLIA, pregatita de ROY HODGSON, si URUGUAY, antrenata de OSCAR TABAREZ, se infrunta in aceasta seara, de la ora 22:00 (ora ROMANIEI), la São Paolo, pe Arena Corinthians, in GRUPA D a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. Un alt meci de a fi sau a nu fi in continuare la CM care va putea fi urmarit la TVR 1 si in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dupa ce au pierdut primele doua meciuri, cu ITALIA respectiv COSTA RICA, cele doua formatii nu au alta alternativa decat victoria pentru a mai spera la calificarea in optimi. La uruguayeni, va lipsi MAXI PEREIRA care s-a accidentat.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. In cele 10 meciuri precedente dintre cele doua foste campioane mondiale, URUGUAY e in avantaj fata de ANGLIA, cu 4 victorii si 3 infrangeri. Trei partide s-au incheiat la egalitate. In plus, la turneele finale de CUPA MONDIALA, URUGUAY si ANGLIA s-au intalnit de doua ori (1954 si 1966), avantajul fiind deasemena in favoarea celestilor (4-2 si 0-0). URUGUAY vine dupa 3 infrangeri la rand la mondial: 2-3 cu Olanda in semifinale, in 2010, 2-3 cu Germania in finala mica, tot in 2010, si 1-3 cu COSTA RICA in Grupa D de la aceasta editie.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: URUGUAY-COSTA RICA 1-3 (1-0) / SOC la FORTALEZA

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ANGLIA a castigat un singur meci din ultimele 6 jucate de ea la Mondiale, 1-0 cu modesta Slovenia in 2010. In aceste meciuri are 3 egaluri si 2 infrangeri.In martie 2006 s-au intalnit ultima data Anglia si URUGUAY, pe “Anfield”, intr-un amical. Au castigat englezii cu 2-1 prin golurile marcate de Peter Crouch si Joe Cole.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ANGLIA a marcat mereu in ultimele 8 meciuri jucate cu adversari sud-americani. ANGLIA a inregistrat la meciul cu Italia un record propriu, care data din 1966: A avut un procentaj de 91% de pase reusite. WAYNE ROONEY nu a marcat in ultimele 9 meciuri jucate la CM.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cu toate acestea, ROY HODGSON e multumit de atacantului lui Manchester United: Sunt multumit de Rooney. Impotriva ITALIEI a fost util, a alergat mai mult decat toti ceilalti. Pe langa Gerrard si Lampard, are o experienta deosebita, iar adversarii se concentreaza mereu asupra lui pentru a-l marca. Chamberlain? Nu cred ca va juca titular cu URUGUAY”.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: ANGLIA – ITALIA 1-2 (1-1) / Debut cu dreptul pentru AZZURRI 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. De partea cealalta, OSCAR TABAREZ merge pe mana lui LUIS SUAREZ: “S-a antrenat toata saptamana. Desigur, nu e la suta la suta din capacitatea sa, dar ne poate ajuta. Una e sa joci meciuri-scoala si alta oficiale. Dar talentul sau poate fi decisiv. ANGLIA trebuie sa-si faca griji. Suntem o echipa greu de invins”.

ECHIPE PROBABILE:

URUGUAY (4-4-2): 1 Muslera, 22 Caceres, 3 Godin, 13 Gimenez, 6 Álvaro Pereira, 17 Arevaldo Rios, 20 Gonzalez 14 Lodeiro, 7 C.Rodriguez, 21 Cavani, 9 Suarez. ANTRENOR: OSCAR TABAREZ.
ANGLIA (4-2-3-1): 1 Hart, 2 Johnson, 6 Jagielka, 5 Cahill, 3 Baines, 4 Gerrard, 14 Henderson, 11 Welbeck, 10 Rooney, 19 Sterling, 9 Sturridge. ANTRENOR: ROY HODGSON.

STADION: “CORINTHIANS” (SAO PAOLO, capacitate 65.807 locuri)
ARBITRI: CARLOS VELASCO CARBALLO – ROBERTO ALONSO FERNANDEZ, JUAN YUSTE (toti din Spania). REZERVA: ALIREZA FAGHANI (Iran).

Sursa foto: fifa.com