Campionatul Mondial de fotbal 2014: URUGUAY-COSTA RICA 1-3 (1-0) / SOC la FORTALEZA

Campionatul Mondial de fotbal 2014. SOCUL de pe arena “CASTELAO” din FORTALEZA reprezinta prima surpriza URIASA de la turneul final, dar si un AVERTISMENT pentru ITALIA si ANGLIA celelalte echipe din aceasta veritabila GRUPA a MORTII. COSTA RICA se impune clar in fata superfavoritilor din URUGUAY cu neverosimilul scor de 3-1. 

Campionatul Mondial de fotbal 2014. Atunci cand te afli intr-o grupa cu trei foste campioane mondiale se spune ca trebuie sa joci ca si cand nu ai nimic de pierdut. Acest lucru putem spune ca a caracterizat evolutia nationalei din COSTA RICA in  meciul cu URUGUAY, outsiderii din GRUPA D beneficiind si de lipsa de atitudine a lui CAVANI si compania.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: ANGLIA v ITALIA, 01.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS / Un nou duel GIGANTIC 

Campionatul Mondial de fotbal 2014. URUGUAYUL a reusit sa deschida scorul in minutul 24 gratie Matadorului CAVANI care a transformat lovitura de pedeapsa acordata de centralul german Brych la un fault asupra lui DIEGO LUGANO in careul costaricanilor. In rest, din primele 45 de minute mai retinem doua incercari timide ale elevilor tehnicianului Jorge Luis Pinto si un sut de efect, deviat, al lui FORLAN din finalul primei reprize, parada lui NAVAS fiind una pe masura.

Una peste alta, o prima repriza care poate fi catalogata drept cea mai anosta din acest inceput de Campionat Mondial din BRAZILIA. 

Campionatul Mondial de fotbal 2014. Mai mult, la revenirea de la cabine DUARTE il pune la treaba serios pe MUSLERA goalkeeper-ul de la Galatasaray blocand cu greutate mingea care se indrepta spre plasa portii sale. INEVITABILUL se produce in minutul 54 cand “tunarul” JOEY CAMPBELL (foto) care restabileste egalitatea pe tabela cu un sut naprasnic din interiorul careului. La cei 21 de ani, atacantul costarican i-a bagat in sedinta pe fundasii experimentati din apararea URUGUAYULUI, iar DUARTE, trei minute mai tarziu, inscrie si el pentru un rezultat la care nimeni nu se astepta.

Campionatul Mondial de fotbal 2014. Dupa trei minute timp in care campioana en-titre din America de Sud a aratat ca o formatie de diletanti, TABAREZ face o dubla schimbare, insa iuresul costarican nu poate fi oprit, tinerii jucatori ai lui PINTO aratand ca sunt capabili sa produca prima surpriza de la acest Campionat Mondial de fotbal. CAMPBELL mai rateaza o ocazie si URUGUAYUL are probleme mari, chiar daca o reluare ulterioara dezvaluie pozitia de ofsaid in care se afla DUARTE atunci cand a trimis mingea cu capul in poarta lui MUSLERA.

Citeste si: PARIURI CM BRAZILIA 2014: ANGLIA – ITALIA, grupa D

Campionatul Mondial de fotbal 2014. Timpul se scurge, uruguayenii sunt din ce in ce mai nervosi si joaca din ce in ce mai dur, insa costaricanii sunt decisi sa faca un meci de care sa fie mandrii si nepotii lor. Este momentul in care cele cateva mii de suporteri costaricani domina fundalul sonor de la Fortaleza, zecile de mii de fani din URUGUAY fiind redusi la tacere de evolutia extrem de slaba a favoritilor lor. Uruguayenii incep sa forteze egalarea dar suita de cornere obtinute de acestia nu reusesc sa zdruncine prea tare curajoasa defensiva a baietilor din America Centrala.

Campionatul Mondial de fotbal 2014. LUIS SUAREZ ramane pe banca din cauza problemelor medicale, TABAREZ si-a epuizat toate modificarile insa cei care se afla in atac sunt costaricanii, iar fanii lor sunt in extaz. CAVANI se grabeste sa ii aseze mingea lui NAVAS pentru degajare, rezervele URUGUAYULUI privesc in gol, insa COSTA RICA este vioara intai in aceasta seara magica pentru CAMPBELL si ai sai. Cele mai periculoase faze create de biancocelesti se produc in afara jocului, elevii lui TABAREZ fiind surprinsi pe banda rulanta in ofsaid.

Campionatul Mondial de fotbal 2014. Miscarea de maestru a lui JORGE LUIS PINTO din minutul 83 transforma EMOTIILE in cea mai pura BUCURIE, URENO, jucatorul lui Kuban Krasnodar este trimis in teren in locul capitanului BRYAN RUIZ si la prima atingere de balon finalizeaza cu gol un contraatac rapid al COSTA RICAI. Nervii cedeaza, PEREIRA vede cartonasul ROSU dupa ce il loveste pe CAMPBELL, iar URUGUAY este SURCLASATA de echipa din America Centrala de o maniera categorica. 

URUGUAY – COSTA 1-3 (1-0)

MARCATORI: CAVANI (24-pen.) / CAMPBELL (54), DUARTE (57), URENA (84)

URUGUAY: Muslera – Caceres, Godin, Lugano, Pereira – Rodriguez, Gargano, Stuani, Rios – Forlan, Cavani.
Antrenor: Oscar Washington Tabarez.
COSTA RICA: Navas – Gonzalez, Unama, Duarte – Borges, Gamboa, Telejda, Diaz – Bolanos, Ruiz, Campbell.
Antrenor: Jorge Luis Pinto.

STADION: “CASTELAO” (FORTALEZA, capacitate 60.348 locuri)

SPECTATORI: 58.679 

ARBITRI: Felix Brych – Mark Borsch si Stefan Lupp (toti din Germania). Rezerva: Victor Carrillo (Peru).

Sursa foto: fifa.com