Campionatul Mondial de fotbal: FRANTA-HONDURAS, 22.00, TVR 1 / “LES BLEUS” au un debut facil

Campionatul mondial de fotbal 2014. Echipele FRANTEI si HONDURASULUI se vor infrunta, duminica, la Porto Alegre, in cel de-al doilea meci din GRUPA E a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA care va incepe de la ora 22.00 (ora ROMANIEI).

Campionatul mondial de fotbal 2014. FRANTA este mare favorita a acestei partide, dupa ce a incheiat pregatirile cu un 8-0 in fata altei formatii din zona CONCACAF, Jamaica. Francezii ataca MONDIALUL BRAZILIAN cu o stare de spirit mult mai buna fata de ce s-a intamplat in 2010, in Africa de Sud, cand jucatorii s-au revoltat impotriva selectionerului Raymond Domenech.

Campionatul mondial de fotbal 2014. “LES BLEUS” nu au amintiri placute nici de la CM 2002, cand au debutat cu un esec in fata Senegalului (0-1) si au plecat acasa dupa faza grupelor, desi venisera in Asia din postura de campioni mondiali.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: FRANCK RIBERY rateaza turneul final 

Campionatul mondial de fotbal 2014. Echipa antrenata de DIDIER DESCHAMPS, capitanul formatiei care cucerea titlul mondial in 1998, a primit o lovitura destul de grea inaintea MONDIALULUI, prin forfait-ul vedetei FRANCK RIBERY, in timp ce Samir Nasri, starul lui Manchester City, nu a fost chemat de selectioner nici in ceasul al 12-lea. Avand in vedere ca si Clement Grenier este indisponibil, DIDIER DESCHAMPS a apelat la cvasi-debutantii Morgan Schneiderlin si Remy Cabella. Atentia tuturor va fi indreptata catre atacantul KARIM BENZEMA, dar se asteapta mult si de la PAUL POGBA.

Campionatul mondial de fotbal 2014. FRANTA s-a calificat cu emotii la CUPA  MONDIALA, invingand Ucraina pe Stade de France cu 3-0, dupa 0-2 in deplasare, dar este principala favorita a grupei din care mai fac parte ELVETIA (cap de serie la CM 2014) si ECUADOR.

Campionatul mondial de fotbal 2014. HONDURAS, care a pornit un razboi in 1969 cu vecina El Salvador, din cauza preliminariilor CUPEI MONDIALE, nu a castigat niciun meci la cele doua aparitii de pana acum la Mondiale, in 1982 si 2010, nereusind nici sa marcheze in Africa de Sud. Totusi, hondurienii privesc cu incredere CM 2014, dupa remiza cu Anglia de saptamana trecuta, de la Miami, in partida de pregatire.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: Prezentarea LOTURILOR si PROGRAMULUI partidelor din GRUPA E

Campionatul mondial de fotbal 2014. HONDURAS, antrenata de columbianul LUIS FERNANDO SUAREZ, s-a calificat de pe primul loc in grupa din preliminariile CONCACAF, dupa o victorie in deplasare cu Mexicul in meciul decisiv. Un jucator de baza al Hondurasului este atacantul Carlo Costly, care a jucat la FC Vaslui in urma cu cativa ani.

ECHIPE PROBABILE:

FRANTA: 1. Hugo Lloris (capitan) – 2. Mathieu Debuchy, 4. Raphael Varane, 5. Mamadou Sakho, 3. Patrice Evra – 6. Yohan Cabaye, 14. Blaise Matuidi, 19. Paul Pogba – 8. Mathieu Valbuena, 9. Olivier Giroud, 10. Karim Benzema.Selectioner: Didier Deschamps.
HONDURAS: 18. Noel Valladares (capitan) – 21. Brayan Beckeles, 5. Victor Bernardez, 3. Maynor Figueroa, 7. Emilio Izaguirre – 17. Andy Najar, 19. Luis Garrido, 8. Wilson Palacios, 15. Roger Espinoza – 11. Jerry Bengtson, 13. Carlo Costly. Selectioner: Luis Suarez.

STADION: “BEIRA-RIO” (PORTO ALEGRE, capacitate 42.991 de locuri)
ARBITRU: SANDRO RICCI (Brazilia).

Sursa foto: fifa.com