Campionatul Mondial de fotbal: RUSIA-COREEA de SUD 1-1 (0-0) / AKINFEEV ii strica aniversarea lui CAPELLO

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. RUSIA si COREEA de SUD au fost ultimele doua formatii care au debutat la aceasta editie a CUPEI MONDIALE din BRAZILIA. Cele doua echipe nationale din GRUPA H s-au intalnit in orasul CUIABA din Matto Grosso, cea mai mica localitate care gazduieste partide de la acest CAMPIONAT MONDIAL.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Prima repriza a partidei dintre RUSIA si COREEA de SUD a fost una disputata in care jucatorii ambelor echipe au cautat sa-si surprinda adversarul, cu un plus de posesie si ocazii pentru asiatici, elevii lui FABIO CAPELLO replicand ceva mai serios la lovitura libera executata de veteranul de la TSKA Moscova, SERGHEI IGNASIEVICI.

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: BRAZILIA-MEXIC 0-0 / “INGERUL PAZITOR” OCHOA a adus un punct “aztecilor” 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mustruluiti la cabine de CAPELLO, cel mai bine platit selectioner de la acest MONDIAL, rusii ies mai decisi pe teren si isi anunta intentiile ofensive, sutul lui FAIZULIN punandu-l la grea incercare pe JUNG, apoi capitanul VASILI BEREZUTKI a trimis, cu capul, in plasa laterala. Sud-coreenii au revenit in atac si, rand pe rand, KIM si SUNG-YUENG dandu-i batai de cap lui AKINFEEV, dupa doua suturi cu pamantul.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. KOMBAROV il pune imediat la treaba pe JUNG, si toata lumea se intreaba cand va pica golul care parca pluteste in aer tinand cont de numeroasele ocazii de ambele parti care au avut loc in primele 20 de minute ale mitanului secund. CAPELLO face o mutare cu caracter ofensiv trimitandu-l in teren pe ALAN DZAGOEV, cel care la 18 ani era supranumit “BECKHAM al RUSIEI”, jucatorul  lui TSKA ajuns la 24 de ani fiind una dintre vedete RUSIEI.

Citeste si: Campionatul Mondial de fotbal 2014: BELGIA-ALGERIA 2-1 (0-1) / Victorie cu emotii pentru “Dracii Rosii” 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. O repriza secunda mult mai spectaculoasa decat prima in care ritmul jocului si numarul ocaziilor au crescut progresiv o data cu trecerea timpului regulamentar. Inevitabilul se produce in minutul 68, LEE KEUN-HO luand o actiune pe cont propriu si sutand necrutator,  iar nefericitul AKINFEEV scapa mingea in poarta. Sud-coreenii au sesizat balbele lui AKINFEEV la suturile de la distanta, declarat cel mai bun portar din RUSIA de sapte ori pana la cei 28 de ani pe care ii are, si pana la urma le-a iesit.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CAPELLO se hotaraste sa-l trimita in teren pe golgheterul ALEKSANDR KERJAKOV si acesta are nevoie de patru minute pentru a egala situatia pe tabela dupa ce a preluat un balon in careul advers si a sutat din intoarcere in poarta lui JUNG. Inca o mutare inspirata a unui antrenor prezent la turneul final! Sase minute s-au bucurat sud-coreenii, insa dupa golul primit tavalugul rusesc a inceput sa are jumatatea de teren a asiaticilor, DZAGOEV si KOKORIN irosind alte doua ocazii.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. COREEA de SUD incearca un atac la randul ei. Se joaca pe contre in acest final in care rusii insista mai mult, insa KOKORIN nu nimereste poarta in doua randuri si SAMEDOV in ultimele secunde. Meciul se incheie la egalitate, iar AKINFEEV cu gafa facuta la golul sud-coreenilor ii strica ziua de nastere lui FABIO CAPELLO care a implinit astazi 68 de ani.

RUSIA – COREEA DE SUD 1-1 (0-0)
MARCATORI: KERJAKOV (74) / LEE KEUN-HO (68)

RUSIA: Akinfeev – Kombarov, Eshchenko, Ignashevich, Berezutski – Fayzulin – Samedov, Glushakov, Shatov, Zhirkov – Kokorin. ANTRENOR: Fabio Capello.

COREEA DE SUD: Jung – Yong Lee, Kwak, Chang-Soo, Young-Gwon – Jeong-Ho, Sung-Yueng, Heung-Min, Chung-Yong – Ja-Cheol, Keun-Ho. ANTRENOR: Myung-Bo Hong.

STADION: “PANTANAL” (CUIABA, capacitate 41.112 locuri)
ARBITRI: NESTOR PITANA – HERNAN MAIDANA, JUAN PABLO BELATTI (toti din Argentina). REZERVA: ROBERTO MORENO (Panama). 

Sursa foto: sport-express.ru