Canada: Autorul ATACULUI comis in Parlament a fost identificat

Canada este tinta ATACURILOR TERORISTE dupa ce mai multe incidente grave s-au inregistrat in ultimele zile. Focuri de arma au fost trase, miercuri, in centrul orasului Ottawa, in fata Parlamentului si la un memorial al eroilor, unde un militar a fost UCIS, anunta surse citate de postul CBC.

Premierul Canadei, Stephen Harper, se afla in Parlament in momentul incidentului ARMAT produs miercuri, dar a parasit zona in siguranta, anunta surse citate de CBC. Autorul ATACULUI comis in Parlament a fost identificat.

Citeste si: ATACURI ARMATE LA OTTAWA, INCLUSIV LA PARLAMENT. UN MILITAR SI UN ATACATOR AU FOST UCISI. FBI: GRUPUL TERORIST SI PLANUIESTE ATACURI IN SUA SI CANADA

Acesta se numeste Michael Zehaf-Bibeau, un canadian in varsta de 32 de ani, considerat de serviciile de informatii drept “calator cu grad ridicat de risc” si caruia recent i-a fost retras pasaportul.

Imediat dupa ATACURILE ARMATE comise la Ottawa, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a discutat prin telefon cu premierul Canadei, Stephen Harper, relateaza AFP.

“Presedintele Barack Obama a discutat cu premierul Stephen Harper”, a declarat Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Casei Albe.

Potrivit informatiilor initiale, unul dintre autorii ATACURILOR ARMATE din Ottawa purta val islamic, ceea ce sugereaza ca ar putea fi vorba de un complot TERORIST ISLAMIST, probabil al gruparii Stat Islamic in Irak si Levant, afirma surse din cadrul politiei citate de presa canadiana.

Citeste si: CANADA A RIDICAT NIVELUL DE ALERTA PRIVIND RISCUL DE ATENTATE

Barbatul impuscat MORTAL de fortele de ordine dupa ce a deschis focul in sediul Parlamentului canadian purta “val islamic”, au declarat oficiali ai politiei canadiene.

Sursa foto: b365.ro