Canada lansează proiectul oficial al noilor reglementări privind crypto monedele

Guvernul canadian a lansat un proiect oficial al noilor reglementări privind crypto monedele și piețele de tranzacționare, informează Canada Gazette.

Conform proiectului, noile reglementări încearcă să abordeze un “număr de deficiențe” pe care Grupul de acțiune financiară pentru acțiune (FATF) a subliniat după evaluarea lor în 2015-16, și anume în consolidarea regimului Canadei de combatere a spălării banilor și a finanțării antiteroriste ( AML / ATF).

Noile reglementări vor trata tranzacțiile de crypto monede și procesatorii de plăți ca întreprinderi de servicii financiare (MSB), ceea ce le cere să raporteze tranzacții mari – cele peste 10.000 de dolari canadieni (7700 USD) – și un nou prag Know Your Customer (KYC) 1000 CAD (770 USD).

Citește și: UN SPITAL DIN EUROPA TRATEAZĂ DEPENDENȚA DE BITCOIN

Proiectul conține, de asemenea, o analiză cost-beneficiu, care arată că reglementările ar costa aproximativ 61 de milioane CAD (47 milioane dolari SUA) în următorii 10 ani.

Francis Pouliot, co-fondator al firmei de consultanță din Catallaxia de la Montreal, a scris pe Twitter răspunsul său la proiectul: “Cerință nouă:” Registrul tranzacțiilor valutare virtuale mari “înseamnă întreprinderile care solicită și dețin detalii despre fiecare tranzacție cu peste 10.000 de dolari, cum ar fi rapoartele tranzacțiilor cu numerar mare. Aceasta va fi extrem de dificilă și invazivă de implementat. Mă voi opune acestui lucru.

FATF este o organizație interguvernamentală care dezvoltă politici de combatere a spălării banilor. Aceste politici nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic, dar conform proiectului, Canada consideră că punerea în aplicare a acestor reglementări va avea un impact pozitiv asupra reputației internaționale a țării.