Canada: Marinari ROMANI, abandonati fara MANCARE si APA intr-un port din Ontario

Optsprezece MARINARI ROMANI si capitanul lor rus au ramas fara mancare si apa potabila, de doua saptamani, la bordul navei lor ajunse in portul Oshawa, in provincia canadiana Ontario, relateaza Huffington Post Canada, in pagina electronica.

Cei 19 marinari sunt in greva din cauza salariilor neplatite, precizeaza sursa citata de Mediafax.

Sindicatul international al marinarilor din Canada a declarat ca echipajul din ROMANIA si capitanul rus nu a fost platiti din aprilie si ar fi fost lasati fara provizii de proprietarul navei.

Citeste si: ITALIA: ROMANI, LEGATI CU LANTURI CA FORMA DE PROTEST PENTRU CA NU SI-AU PRIMIT BANII

Nava a ajuns in apele canadiene in urma cu o luna venind din Europa, iar cei 19 MARINARI aflati la bord au fost “abandonati” fara mancare sau apa de doua saptamani.

Inspectorul Federatiei internationale a muncitorilor in transporturi, Vince Giannopoulos, a declarat ca MARINARII sunt disperati si le cer pescarilor echipamente pentru a putea prinde peste, desi ulterior le-au fost furnizate provizii.

Nici proprietarul navei, cu sediul in Germania, nici capitania portului Oshawa nu au putut fi contactati luni seara pentru a comenta situatia.

Citeste si: PROTEST FATA DE PROTOCOLUL SEMNAT INTRE MINISTERUL EDUCATIEI SI PATRIARHIE

Deocamdata, potrivit lui Giannopoulos situatia “arata bine” si ca echipajul si capitanul sunt in greva, refuzand sa descarce nava, inca de vineri.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro