CANADA: Patru MORTI si doi RANITI GRAV in urma unui ATAC ARMAT la un LICEU

Patru persoane au fost UCISE si alte doua “GRAV RANITE”, vineri, in CANADA intr-un ATAC ARMAT comis intr-un LICEU al unei comunitati autohtone din centrul tarii, a anuntat prim-ministrul Justin Trudeau, citat de Reuters.

Un tanar a deschis focul in jurul orei locale 13.00 (19.00 GMT) in scoala din satul de amerindieni LA LOCHE, in nordul provinciei Saskatchewan (centru). Tanarul a fost arestat, a precizat Trudeau. Acesta este cel mai grav incident armat petrecut intr-o scoala din CANADA in ultimii 26 de ani.

Trudeau nu a facut referiri la motivele care au decansat ATACUL ARMAT din LA LOCHE, la aproximativ 600 km nord de orasul Saskatoon. Dar primarul interimar din LA LOCHE, Kevin Janvier, a declarat presei canadiene ca incidentul ar fi inceput la domiciliul suspectului. ATACURILE ARMATE sunt relativ rare in CANADA, care are legi mai stricte privind armele de foc decat Statele Unite. Cu cinci morti, LA LOCHE ar fi cel mai grav incident armat intr-o scoala din tara dupa ce 14 studenti au fost ucisi la Ecole Polytechnique din Montreal in 1989, aminteste Reuters.

CITESTE SI: PAKISTAN: CEL PUTIN 20 DE STUDENTI UCISI SI PESTE 30 RANITI IN TIMPUL UNUI ATAC ARMAT

“Evident, acesta este cel mai mare cosmar pentru oricare parinte”, a spus Trudeau, aflat la Davos in Elvetia pentru Forumul Economic Mondial anual. ATACUL ARMAT a avut loc in Scoala Comunitatii La Loche unde invata aproximativ 900 de elevi. Un elev din LA LOCHE, Noel Desjarlais, a declarat pentru CBC (Canadian Broadcasting Corporation) ca a auzit mai multe focuri de arma trase in scoala.

O inregistrare video facuta de un localnic cu telefonul mobil si difuzata de CBC arata elevii fugind din scoala prin zapada si sosirea personalului de urgenta. In 2014, un profesor si-a exprimat ingrijorarea cu privire la violenta din scoala LA LOCHE, citand un incident in care o eleva a fost atacata in casa ei dupa ce un coleg a incercat sa o injunghie in clasa, noteaza Reuters.

Comunitatea este “devastata”, a declarat pentru Star Phoenix Teddy Clark, seful Clearwater River Dene Nation. “Cuvintele nu pot exprima socul si durerea mea fata de evenimentele ingrozitoare petrecute astazi la La Loche. Gandurile si rugaciunile mele sunt alaturi de toate victimele, familiile si prietenii lor si intreaga comunitate”, a spus, intr-un comunicat, premierul provinciei Saskatchewan, Brad Wall.

Sursa foto: boston globe