CANADA: Site-uri ale GUVERNULUI paralizate de un ATAC CIBERNETIC

Mai multi HACKERI au PARALIZAT,miercuri, timp de cateva ore mai multe SITE-uri ale GUVERNULUI CANADIAN, fara insa sa fi afectat date personale, a declarat ministrul pentru siguranta publica, STEVEN BLANEY, relateaza joi AFP.

Mai devreme, TONY CLEMENT, presedintele consiliului de administratie al Trezoreriei, a anuntat ca SITE-uri ale Senatului, Ministerului Industriei, Lucrarilor Publice sau pentru servicii publice au fost tinta unor ATACURI CIBERNETICE.

‘Pot sa confirm ca a existat un ATAC CIBERNETIC impotriva site-urilor guvernamentale’, a scris TONY CLEMENT pe contul sau de Twitter.

CITESTE SI: Site-ul VATICANULUI a fost ATACAT de HACKERI TURCI in urma declaratiilor PAPEI despre ”genocidul” armean 

Grupul de hackeri ANONYMOUS a revendicat atacul, spunand doreste sa protesteze astfel impotriva unei noi LEGI ANTITERORISTE care creste in mod semnificativ competentele serviciilor secrete canadiene. Intr-o inregistrare video in care este revendicat atacul si postata pe retele sociale, Anonymous denunta legea C-51 care, potrivit grupului, incalca drepturile si libertatile canadienilor si vizeaza ‘grupurile minoritare si disidentii’.

GUVERNUL CANADIAN a adoptat aceasta lege ca raspuns la primele atacuri islamiste pe teritoriul canadian in toamna anului trecut, cand doi militari au fost ucisi la Quebec si Parlamentul din Ottawa.

‘Niciun moment nu au fost compromise informatii personale’, a dat asigurari STEVEN BLANEY precizand ca atacul a fost neutralizat, iar site-urile functioneaza normal in prezent.

CITESTE SI: Anonymous a atacat site-ul guvernului turc

STEVEN BLANEY a afirmat ca ‘nu exista nicio justificare pentru a ataca o proprietate publica’ si a promis ca ‘toti cei care incalca legea vor fi adusi in fata justitiei’.

Sursa foto: adevarul.ro