Canada, SUA şi UE vor impune NOI SANCTIUNI impotriva Rusiei

Uniunea Europeana este pregatita sa adopte NOI SANCTIUNI impotriva Rusiei, care ar putea viza in special tehnologiile ce pot fi folosite in scopuri militare, a declarat luni premierul britanic, David Cameron.

“UE va fi pregatita sa ia masuri suplimentare, in noi domenii, in special cel al bunurilor industriale sofisticate ce pot avea o dubla intrebuintare, mai ales in scopuri de aparare”, a declarat David Cameron pentru Sky News.

Premierul britanic, care duminica a discutat cu cancelarul german, Angela Merkel, si cu presedintele francez, Francois Hollande, urmeaza sa se exprime pe aceasta tema in fata parlamentarilor britanici, luni dupa-amiaza.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: RUSIA, un partener al TERORISTILOR – LIVE TEXT

Zece britanici figureaza printre cele 298 de victime ale zborului MH17 Amsterdam – Kuala Lumpur, doborat probabil de o racheta, lansata dintr-o zona controlata de rebelii sustinuti de Rusia, potrivit Statelor Unite.

“Statele UE trebuie sa arate o reala determinare si o adevarata solidaritate pentru a trimite acest mesaj Rusiei”, a declarat David Cameron, care a discutat duminica si cu presedintele rus, Vladimir Putin.

Totodata, premierul canadian, Stephen Harper, a anuntat ca tara sa, in coordonare cu Statele Unite si Uniunea Europeana vor adopta NOI SANCTIUNI impotriva Rusiei ca urmare a doborarii avionului malaysian in estul Ucrainei.

“Guvernul Canadei va impune NOI SANCTIUNI impotriva unei game largi de entitati din toate sectoarele industriale ruse”, a declarat Harper.

“SANCTIUNILE vor fi implementate in coordonare cu partenerii si aliatii nostri”, a spus premierul Canadei.

Citeste si: UCRAINA: Rusia ar putea primi NOI SANCTIUNI daca nu ia masuri pentru DETENSIONAREA situatiei

Europenii au impus deja SANCTIUNI Rusiei dupa anexarea Crimeei in martie. UE a stabilit o lista cu 72 de persoane vizate de o interdictie de a patrunde pe teritoriul european si de blocarea averilor.

UE a mai facut un pas vineri, extinzand baza juridica ce permite inscrierea mai multor entitati pe lista.

Europenii sunt divizati privind amploarea si severitatea SANCTIUNILOR, in masura in care anumite state membre, precum Italia si Germania, au relatii economice foarte stranse cu Moscova.

Sursa foto: livemint.com