Canada. Temperaturile record au făcut zeci de victime

Valul de căldură fără precedent care s-a abătut asupra Canadei în ultimele zile a făcut zeci de victime în această țară în care temperaturile foarte ridicate sunt extrem de rar întâlnite.

Canada a înregistrat marți, pentru a treia zi consecutiv, o temperatură record de 49,4 grade Celsius, care a fost anunțată de meteorologii din orașul Lytton, o localitate la nord-vest de Vancouver, scrie BBC.

De vineri și până astăzi în toată zona Vancouver s-au înregistrat peste 130 de decese subite ale unor persoane în vârstă sau cu diferite afecțiuni medicale, factorul de căldură fiind decisiv. “La ora 16:20, staţia Lytton a înregistrat 49.5 grade, depăşind din nou recordurile zilnice şi istorice de temperatură, pentru a treia zi consecutiv”, a scris pe Twitter “Environment and Climate Change Canada (ECC)”.

Vancouver, metropola canadiană de pe coasta Pacificului, a înregistrat în ultimele zile temperaturi ce au depăşit constant 30 de grade Celsius, cu mult peste temperatură obişnuită pentru acest sezon, care nu depăşea 21 de grade Celsius.

Sursa foto: BBC