CANADA va trimite SASE avioane F-18 in EUROPA de EST

CANADA va trimite SASE avioane de vanatoare de tip F-18 in EUROPA de EST, pentru a consolida capacitatile NATO, in contextul agravarii crizei din UCRAINA, a anuntat joi premierul canadian Stephen Harper, citat de AFP.

Potrivit presei canadiene, AVIOANELE vor fi stationate in Polonia, insa Biroul premierului a refuzat sa confirme aceasta informatie.

Citeste si: RUSIA, UCRAINA, UE si SUA au ajuns la un acord privind detensionarea situatiei din UCRAINA

Anuntul CANADEI intervine in contextul declaratiilor de miercuri ale secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a anuntat ca Alianta va dispune de “mai multe avioane, mai multe nave si va consolida pregatirea fortelor sale terestre”.

“CANADA continua sa condamne ferm ocupatia rusa ilegala din UCRAINA, precum si gesturile militare provocatoare din partea Rusiei”, a adaugat premierul canadian.

“Recunoastem necesitatea de a consolida securitatea si stabilitatea in Europa Centrala si de Est”, a adaugat el.

Citeste si: CONFLICTUL escaladeaza! Masura DURA luata de UCRAINA in privinta RUSIEI 

Anterior, Franta a anuntat ca va trimite pana la sfarsitul lunii mai multe avioane de vanatoare in cadrul misiunii NATO de supraveghere a spatiului aerian al tarilor baltice. Marea Britanie, Germania si Danemarca, de asemenea, si-au propus serviciile in acest scop.

Sursa foto: markbraye.wordpress.com