Canadian suspect de TERORISM, ucis de politie

Un tanar canadian, presupus TERORIST, a fost UCIS luni de politie, dupa ce a lovit cu masina doi militari, dintre care unul a fost RANIT GRAV, in localitatea Saint-Jean din provincia Québec.

Un accident banal de circulatie a devenit un caz de TERORISM pentru Guvernul canadian luni seara, cand Jandarmeria Regala din Canada (GRC, politia federala) a dezvaluit ca detine informatii privind “radicalizarea” tanarului in varsta de 25 de ani la idei apropiate JIHADISTILOR.

Citeste si: STAT ISLAMIC ANTRENEAZA PILOTI CU AJUTORUL UNOR AVIOANE CAPTURATE DE LA ARMATA SIRIANA

Tanarul i-a lovit pe cei doi militari in parcarea unui supermarket din orasul Saint-Jean, situat la 40 de kilometri sud-est de Montreal, si a fugit de la locul accidentului.

Politistii au inceput urmarirea suspectului care, dupa aproximativ patru kilometri, a pierdut controlul volanului. Masina a ajuns pe acoperisul unui sant de pe marginea drumului.

“Individul a iesit si s-a repezit catre politie, am auzit 5-7 focuri de arma”, a relatat un martor pentru presa locala.

Intrebata cu privire la acest incident, politia din provincia Quebec a declarat ca “anchetatorii analizeaza ipoteza TERORISTA” si a dezvaluit ca ea colaboreaza cu serviciile de informatii si cu GRC.

Totusi politistii nu prezentat indicii cu privire la o legatura intre acest tanar si posibile retele radicale din Canada.

Citeste si: IMAGINI IN PREMIERA DIN ORASUL RAQQA, CARTIERUL GENERAL AL GRUPARII STAT ISLAMIC. VIDEO

Guvernul canadian a anuntat in urma cu doua saptamani ca ancheteaza aproximativ 80 de persoane revenite recent din zone de conflict, in special din Irak si Siria.

La inceputul lui octombrie, Parlamentul canadian a aprobat participarea Canadei la coalitia militara in Irak impotriva JIHADISTILOR din grupul Statul Islamic (SI).

Sursa foto: romanialibera.ro