CANCELARIA PREZIDENTIALA: PONTA NU NE-A INFORMAT ca merge la Baku; este o GRESEALA de politica externa

Seful Cancelariei Prezidentiale, DAN MIHALACHE, a declarat pentru Realitatea TV ca Presedintia NU A FOST INFORMATA de deplasarea premierului Victor Ponta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, eveniment boicotat de majoritatea liderilor din Uniunea Europeana, si ca prezenta acestuia la ceremonie ESTE O GRESEALA, informeaza Mediafax.

CITESTE SI: PNL: Prezenta lui PONTA la BAKU ridica semne de intrebare cu privire la preocuparile guvernarii

“Mi-ar fi facut placere sa fiu in numele presedintelui Romaniei, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare cand dam curs unor asemenea invitatii. Atunci cand am vazut ca toti cei din Uniunea Europeana merg la un nivel de reprezentare foarte redus, AM DECIS SI EU SA NU MAI MERG. Noi nu am fost informati (ca premierul Ponta va fi prezent la Baku-n.r.), prezenta premierului Romaniei, daca ma intrebati pe mine, mi se pare o GRESEALA DE POLITICA EXTERNA”, a spus Mihalache la Realitatea TV, intrebat cum comenteaza faptul ca Ponta s-a dus la Baku desi liderii europeni au anuntat ca vor boicota deschiderea Jocurilor Europene si nu vor fi prezenti, din cauza problemelor din Azerbaidjan legate de respectarea drepturilor omului.

CITESTE SI: Prima editie a JOCURILOR EUROPENE a inceput la BAKU. PONTA, prezent la CEREMONIA de DESCHIDERE

El a precizat totusi ca a fost primita informatia ca Ponta va pleca in Azerbaidjan, dar nu de la acesta, ci “din alte surse”.

Premierul Victor Ponta a ajuns, vineri dupa-amiaza, in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, relateaza site-ul de stiri Azertag.az. La coborarea din avion pe Aeroportul international “Heidar Aliev” din apropiere de Baku, Ponta a fost intampinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe si de reprezentanti ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015.  In imaginile transmise de la ceremonie, Ponta poate fi vazut in SPATELE PRESEDINTELUI RUSIEI, VLADIMIR PUTIN, la deschiderea Jocurilor Olimpice. 

CITESTE SI: VICTOR PONTA A STAT IN SPATELE LUI VLADIMIR PUTIN LA DESCHIDEREA JOCURILOR EUROPENE DE LA BAKU

Romania participa la Jocurile Europene cu o echipa care cuprinde 147 de sportivi, 83 de baieti si 64 de fete, care se vor intrece la 22 de discipline sportive.