Cand ajunge METROUL in DRUMUL TABEREI? STATIILE sunt aproape GATA

Noua linie de metrou Drumul Taberei – Eroilor ar urma sa fie pusa in functiune in integralitate la jumatatea anului 2017, potrivit ultimelor estimari avansate de ministrul Transporturilor, Dan Costescu. In prezent, structura statiilor este executata in proportie de 90%, iar a tunelurilor si galeriilor – 95%, informeaza postul Romania Tv.

Zonele de santier din jurul statiilor, pe unde nu se mai circula de cinci ani, vor fi eliberate pe rand, incepand cu Orizont si Favorit si terminand cu Eroilor 2 si Academia Militara. Statiile cu cel mai mare grad de executare sunt Valea Ialomitei (98%), Orizont (98%), Favorit (97%), Romancierilor (95%), Constantin Brancusi (94%) si Drumul Taberei 34 (94%), iar cu cel mai mic – Parc Drumul Taberei (62%) si Raul Doamnei (51%).

Conform sursei citate, la Eroilor 2, care va fi prima statie de metrou iluminata natural, executia structurii este realizata in proportie de 68%. La Academia Militara executia structurii este realizata in proportie de 85%, dar este ultima statie care va fi definitivata deoarece la finalul proiectului va servi la evacuarea tuturor instalatiilor tehnologice utilizate la executia tunelurilor. Lucrarile la magistrala 5 de metrou au inceput in vara anului 2011, iar termenul initial de finalizare era 2014.

Pana in prezent, valoarea totala a contractelor atribuite pentru constructia magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor se ridica la circa 2,6 miliarde de lei cu TVA inclus, echivalentul a circa 585 milioane euro. Magistrala 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei – Eroilor este compusa din 10 statii de metrou, inclusiv o statie si un depou la Valea Ialomitei.

Capacitatea va fi de 1.250 calatori/tren iar frecventa de 90 de secunde, astfel ca intr-o ora pe un sens vor putea circula 50.000 de oameni.

Sursa foto: jurnalul