Când apare Black Mesa. Jocul Half Life pe care l-ai așteptat 14 ani are o dată de lansare!

Fanii Half Life așteaptă de mult timp să pună mâna pe Black Mesa, un remake al jocului original realizat cu ajutorul motorului grafic Source. După 14 ani de așteptare, minunea ajunge pe Steam.

Dacă ai fost vreodată fan Half Life și ți-ai dorit să joci primul joc din serie într-o iterație demnă de configurațiile hardware din secolul 21, în curând, o vei putea face. Black Mesa este un remake al jocului original realizat de fani, dar unul care are consimțământul celor de la Valve. Tocmai din acest motiv, va fi distribuit prin intermediul Steam.

Aflat în dezvoltare de aproximativ 14 ani, Black Mesa va putea fi jucat în versiunea finală 1.0 începând cu data de 5 martie 2020, la finalul săptămânii viitoare. Ca referință, echipa de dezvoltatori din spatele acestui proiect a început să lucreze la el din 2006. Dintr-un punct de vedere, Valve a făcut această transformare la un moment dat, dar proiectul a fost grăbit, iar rezultatele au fost deplorabile. Din acest motiv, creatorii jocului original au acceptat să paseze sarcina celor de la Crowbar Collective.

Este important de reținut că nu este prima oară când gamerii vor putea să experimenteze Black Mesa pe PC. O variantă intermediară a titlului, fără ultimul capitol, era disponibilă de mult timp prin intermediul programului Early Access pe Steam. Încă din 2015 puteai să-ți formezi o părere despre această reinventare a clasicului Half Life, să ofere feedback sau să susții financiar proiectul.

Numărul mare de amânări al lansării Half Life Black Messa a fost cauzat de dificultățile în realizarea ultimului capitol, a cărui acțiune se petrece în universul extraterestru. Cei de la Crowbar au vrut să regândească un pic acea secțiune din joc din cauza faptului că fanii o consideră ca fiind cel mai mare minus al titlului original. Într-o variantă beta, jocul a fost complet din luna decembrie a anului trecut. Începând cu 5 martie, îl vei putea juca și tu.

Sursa text: playtech.ro