Când ar putea avea loc Al Treilea Război Mondial! Cele mai noi predicții ale cercetătorilor

Când ar putea avea loc Al Treilea Război Mondial? Un cercetător a încercat să creeze o statistică prin care să prevadă cel de-Al Treilea Război Mondial, care va zgudui lumea. Datele folosite sunt strâns legate de cele două Războaie Mondiale.

Ar fi frumos dacă am putea anticipa viitorul. De-a lungul timpului au tot existat oameni, mai mult sau mai puțin capabili și informații, care au prezis fel și fel de evenimente care se vor năpusti asupra omenirii. Că s-au adeverit, că nu s-au adeverit, rămâne la altitudinea fiecăruia să interpreteze și să asocieze unele situații cu prezicerile făcute.

În orice caz, acum e mai simplu să anticipezi un eveniment major. Asta pentru că te folosești de trecut. Cu astfel de date poți să faci presupuneri estimative despre ce s-ar putea întâmpla și când s-ar putea întâmpla. Aaron Clauset, profesor asistent și om de știință la Universitatea din Colorado, a încercat să prezică una dintre cele mai mari amenințări la adresa umanității: Al Treilea Război Mondial. Au trecut peste 70 de ani de la ultimul război mondial major.

Unii savanți consideră că este doar o chestiune de timp până să avem de-a face cu un astfel de eveniment major, numit Al Treilea Război Mondial. Alții insistă că trăim într-o eră a păcii și că războaiele de acel calibru nu vor mai face parte din viitorul nostru. Chiar și așa, nu poți să crezi cu adevărat în nicio afirmație.

Citește și: Premoniție șocantă! Ce țară ar va fi marea învingătoare în cazul unui Al Treilea Război Mondial

Că tot ne aflăm în era progreselor tehnologice, unii experți încearcă să se folosească de acest aspect și să caute o ipoteză apropiată de adevăr. Clauset a revizuit datele despre războaiele care au avut loc între 1823 și 2003, colectate de la Correlates of War Project, un depozit online de seturi de date despre războaie. Ele sunt disponibile publicului.

Al Treilea Război Mondial nu poate fi prezis

Expertul a acordat atenție nu numai războaielor, ci și lumii de dinainte, din timpul și de după conflicte. El a vrut să găsească alte perioade postbelice în istorie, în timpul cărora omenirea a trecut prin decenii fără un alt război major. Prin identificarea acestor perioade, el a sperat că va fi capabil să înțeleagă această perioadă de șaptezeci de ani de pace globală.

Astfel a descoperit că, deși această perioadă de „pace” poate fi remarcabilă pentru noi, în vasta perioadă a istoriei omenirii, nu este chiar neobișnuită. Într-adevăr, pentru ca epoca păcii de după cel de-al Doilea Război Mondial să fie chiar semnificativă din punct de vedere statistic, ea ar trebui să fie neîntreruptă timp de 100-140 de ani.

Analiza lui Clauset arată că războiul în sine este un eveniment inerent rar. El a afirmat că apropierea dintre cele două Războaie Mondiale a fost, în esență, contrabalansată de perioadele sporadice de război.

„Pacea lungă a echilibrat cărțile”, spune acesta ca o concluzie. El a argumentat că, dacă cărțile au fost echilibrate, în ceea ce privește prezicerea unui următor război major, „pericolul unui război foarte mare ar rămâne constant”. La sfârșit, Clauset a admis că prezicerea unui astfel de eveniment este aproape imposibilă.

Sursa traducere: playtech.ro