Cand este momentul ideal sa iti cumperi biletul de avion?

Cand este cel mai bine sa iti cumperi biletul de avion? Este o intrebare care sigur ti-ai pus-o si care ii macina pe calatorii din toata lumea. Daca iti cumperi prea devreme risti sa scoti din buzunar o suma destul de mare, iar daca il iei in ultimul minut ai tot atatea sanse sa il iei la un pret piperat.

In fiecare an, echipa de Asistenta pentru clienti  a companiei aeriene CheapAir.com  trebuie sa raspunda acestei intrebari frecvente.  Analizand datele, adica aproape 4.2 milioane de zboruri, in 2013, cel mai bun moment pentru a cumpara un bilet de avion a fost cu 54 de zile in avans, scrie Cheapair.com.

La polul opus, cel mai nepotrivit moment in care iti poti cumpara un astfel de tichet este in ultimul minut. Datele companiei demonteaza astfel mitul ca daca vei astepta pana in ultimul minut vei avea parte de numeroase reduceri. “Acest lucru pur si simplu nu se intampla niciodata, iar cumpararea unui bilet cu mai putin de doua saptamani inainte de zbor nu este o strategie potrivita”, adauga sursa citata.

Citeste si: MULTI ROMANI SE TEM DE AVION SI PLEACA IN VACANTELE DIN STRAINATATE CU MASINA

O alta mare greseala pe care nu trebuie sa o faci este sa iti cumperi locul in avion prea devreme. Majoritatea companiilor permit rezervarea cu 331 de zile inainte, adica cu aproape 11 luni in avans. Cel mai bine este insa sa faci rezervari, cel putin pentru zborurile domestice, intre 29 si 104 zile. Atunci preturile sunt cele mai scazute.

In final, potrivit statisticilor companiei, in Europa este ideal sa iti cumperi bilete cu 151 de zile in avans, in SUA cu 54 de zille, in Asia 129 zile, iar in Africa 166 de zile.

Sursa foto: nekretreats.com