Când folosiți vata bazaltică Rockwool calitatea este mai mare!

Fie ca va ganditi sa investiti in panouri solare, incalzire solara a apei, pompe de caldura sau orice alta sursa verde de energie pentru casa voastra, primul pas pe care ar trebui sa-l faceti este sa imbunatatiti izolatia casei. Acest lucru va va asigura ca maximizati utilizarea resurselor naturale si nu risipiti energie. Daca sariti peste acest pas, veti ajunge sa cheltuiti o multime de bani cumparand un sistem foarte puternic pentru a acoperi nevoile energetice ale unei case prost izolate.

Izolatia este una dintre cele mai eficiente moduri de a economisi energie acasa, deoarece mentine caldura iarna si racoroasa vara.  Acest ghid va va ajuta sa intelegeti importanta izolatiei casei si va va prezenta diferitele masuri dintre care puteti alege pentru a imbunatati izolarea casei si pentru a o face cat se poate de eficienta din punct de vedere energetic.

Izolatia va va ajuta sa pastrati temperatura dorita in casa voastra pe tot parcursul anului, protejand-o de frig iarna si de caldura excesiva vara. Izolatia este, de asemenea, utila pentru a reduce poluarea fonica. O casa bine izolata este foarte eficienta din punct de vedere energetic si va avea nevoie de foarte putina incalzire si racire suplimentara.

Cati bani veti economisi prin izolarea casei voastre depinde de diferiti factori, cum ar fi tipul de izolatie si dimensiunea casei voastre. Mai mult, in functie de vechimea casei voastre, va trebui sa incorporati mai multe sau mai putine masuri de izolare. Lucrul bun este ca, in general, nu aveti nevoie de nicio autorizatie de planificare pentru montarea masurilor de izolare si acestea se vor plati in cele din urma, asa ca este o investitie inteleapta.

De obicei, casele moderne sunt construite la standarde de izolare foarte bune, dar casele vechi din Romania au nevoie de multa munca. In ultimul caz, probabil ca exista multe optiuni pentru a imbunatati eficienta energetica a casei voastre. Cand este prea rece, caldura se poate pierde in toate directiile, asa ca ar trebui sa va ganditi la izolatie integrala pentru a pastra caldura in casa voastra.

Puteti alege sa va izolati acoperisul, podelele, peretii, ferestrele si usile. Cel mai important lucru sunt peretii, deoarece pentru o casa tipica peretii vor pierde in jur de 30 pana la 40 la suta din caldura. Acoperisul se afla pe locul doi, reprezentand aproximativ 25% din pierderile de caldura. Apoi urmeaza ferestrele si usile cu 20% si in final, podeaua.

Exista materiale si calitati diferite, dar, in general, izolatoarele bune constau in produse care au o structura asemanatoare lanii, care capteaza mici buzunare de aer. Tesaturile precum bumbacul si canepa sunt izolatori grozavi, ceea ce inseamna ca a avea perdele puternice va ajuta la o casa bine izolata. De asemenea, produsele pe baza de lemn, cum ar fi panoul dur si usile din lemn, sunt buni izolatori care va vor ajuta sa va mentineti casa calda. Exista, de asemenea, solutii de spuma spray, in general pe baza de poliuretan. Spuma poate fi folosita fie pentru tiglele de acoperis, deoarece umple golurile, fie si varianta cu adezivi in jurul ferestrelor si usilor. De asemenea, puteti folosi materiale de etansare pentru a opri curentul prin fisuri si goluri. Gama de vata bazaltica Rockwool de la magazinul e-izolatii.ro  este excelenta pentru a garanta un randament termic constant!

Ce tipuri de izolatie exista?

  1. Izolarea peretelui

In functie de tipul de perete pe care il aveti, puteti utiliza:

  1. Izolarea peretelui cavitatii (exista un spatiu intre frunza interioara si cea exterioara). Un izolator este introdus pe perete prin gauri care sunt apoi reumplute cu ciment.
  2. b) Izolatie solida pentru pereti (fara cavitate in interiorul acestora). Daca aveti pereti solizi poti alege intre izolatie interioara si izolatie exterioara. Izolatia exterioara acopera de obicei intreaga fatada a proprietatii, in timp ce cea interioara se aplica in general camerelor interioare.

 

  1. Izolarea acoperisului

 

  1. a) Mansarda calda, izolatoare imediat sub acoperis. Acesta este mai scump decat loft rece, dar de obicei este un izolator mai bun.
  2. b) Mansarda rece, izolatoare imediat deasupra tavanului etajului superior.

 

  1. Izolarea ferestrelor si usilor

 

Asigurati-va ca aveti ferestre si usi cu geam termopan! Aceasta este, avand cel putin doua panouri de sticla la cativa milimetri distanta in loc de o singura sticla. Geamul dublu va va proteja si de zgomotul exterior, mentinandu-va casa calda si silentioasa!

4.Izolarea podelei

Acest lucru ar putea fi foarte scump, asigurati-va ca daca aveti cu adevarat nevoie de el, in functie de tipul de podea pe care il aveti. De obicei, casele moderne au izolatoare sub suprafata podelei de beton, dar casele mai vechi cu podele suspendate vor avea nevoie de investitii. O alternativa foarte accesibila pentru izolarea podelei este plasarea de covoare bune de jur imprejur. Acest lucru va va oferi si o senzatie placuta atunci cand mergeti!

Odata ce ati verificat si optimizat izolatia casei voastre, sunteti gata sa oferiti eficienta energetica a casei voastre prin atingerea finala! Puteti sa va incalziti casa si sa va faceti propria energie electrica aplicand niste sisteme de energie verde care, in cele din urma, se vor plati singure. Astfel veti reduce amprenta de carbon a gospodariei si, de asemenea, pe termen lung, veii economisi multi bani!

Magazinul e-izolatii.ro  ofera solutii reale in materie de izolatie termica si nu numai. Fie ca cumparatorii doresc vata bazaltica Rockwool sau polistiren extrudat magazinul este constant aprovizionat, iar comenzile online sunt respectate cu strictete!