Când se vor deschide restaurantele, hotelurile și cinematografele? Ce spune ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți seară când s-ar putea deschide restaurantele, hotelurile și cinematografele din România precizând totuși că sunt necesare anumite precauții.

Referitor la restaurante și hoteluri, ministrul Sănătății a declarat că acestea ar putea fi redeschise, gradual, după data de 15 mai însă în cazul cinematografele nici nu se pune problema deocamdată. ”Referitor la cinematografe deocamdată nu, pentru că nu suntem încă la momentul în care să ducem acele mase populaționale undeva”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

Citește și: Când ar putea fi deschise mall-urile din România! Anunțul făcut de ministrul Sănătății

În ceea ce privește redeschiderea granițelor pentru circulația persoanelor, Nelu Tătaru a precizat că: “În acest moment, urmărind şi evoluţia din Europa, avem comunicarea comunităţii europene care spune că la început vom liberaliza oarecum graniţele interne, urmând o perioadă să rămână totuşi graniţele externe ale Uniunii Europene închise. Ne gândim şi la acest moment, fiecare ţară va face acest lucru în funcţie de evoluţia pandemiei. După toate discuţiile şi evaluările, toate previziunile erau că noi suntem cam cu două-trei săptămâni în urma celorlalte ţări, ca evoluţie”.

Sursa foto: gov