Cand va fi reluata vanzarea biletelor comune RATB-Metrorex

Reprezentantii Metrorex au facut miercuri un apel printr-un comunicat de presa la conducerea RATB sa achite “de urgent” datoriile restante acumulate pana in prezent, pentru a putea elimina in comun disconfortul creat publicului calator de retragerea de la vanzare a cardurilor commune de calatorie.

Potrivit sursei citate, utilizarea biletelor comune RATB–Metrorex va fi reluata imediat ce RATB va achita debitele restante si va oferi garantii pentru plata facturilor curente.

De asemenea, reprezentantii Metrorex asigura publicul calator ca aceasta situatie nu va afecta calitatea serviciilor de transport oferite de companie.

In text se mai arata ca datoria RATB catre Metrorex provenita din vanzarea biletelor comune RATB–Metrorex este in acest moment de 21 milioane de lei, suma incasata si nerestituita de RATB incepand cu luna martie 2013 si pana in prezent. Lunara aceasta datorie creste cu doua milioane de lei din cauza refuzului RATB de a achita inclusiv facturile curente.

Citeste si: RATB solicita Metrorex sa revina asupra deciziei referitoare la cardurile de calatorie

Totodata, reprezentantii Metrorex afirma ca RATB a refuzat sa permita reincarcarea cardului ACTIV prin casieriile Metrorex. In plus, RATB a refuzat plata datoriei, pe cale amiabila, desi au avut loc numeroase intalniri – toate esuate, mai spun sursele citate.

Prin urmare, Consiliul de Administratie al Metrorex a decis incetarea contractului comercial incepand cu data de 14 aprilie. Astfel, incepand cu data de 14 martie nu se mai comercializeaza prin punctele de vanzare din reteaua de metrou, bilete unice RATB–Metrorex respectiv Biletul unic 60 minute, Biletul cu 10 calatorii si Abonamentul de o zi. Incepand cu 14 aprilie, Metrorex nu va mai accepta la plata calatoriei cu metroul cardurile ACTIV emise si reincarcate de RATB si nici biletele unice RATB–Metrorex.

Foto: biziday.ro