CAND va stabili PSD propunerea de PREMIER pe care o va prezenta la COTROCENI

Sedinta Comitetului Executiv National al PSD a fost convocata pentru luni, liderii social-democrati urmand sa stabileasca propunerea de premier pe care i-o vor inainta presedintelui Klaus Iohannis, in cadrul consultarilor care vor avea loc tot luni, la Palatul Cotroceni, informeaza News.ro.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru News.ro ca social-democratii se vor reuni luni, incepand cu ora 10.30, la Palatul Parlamentului, sedinta Comitetului Executiv National fiind urmata de cea a grupurilor parlamentare reunite. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca este “absolut convins” ca luni presedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier pe care el si Calin Popescu Tariceanu o vor face.

Dragnea a facut si portretul viitorului premier: un om corect, responsabil, care sa nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care sa aiba capacitate de munca extraordinara. Dragnea a precizat ca in zilele urmatoare va avea loc o reuniune a Consiliului Executiv al PSD si o intalnire a grupurilor parlamentare ale partidului, astfel incat, luni, sa mearga cu o propunere de premier la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis.

El a spus ca intai se va discuta in partid despre candidatul la functia de premier, iar dupa ce presedintele va desemna prim-ministrul, se vor discuta in CEx propunerile de ministri. Intrebat daca are convingerea ca presedintele Iohannis va desemna un premier de la PSD, Dragnea a raspuns: “Eu am convingerea in continuare ca presedintele Iohannis doreste stabilitatea Romaniei”.

Sursa foto: realitatea