Cand vor fi gata lucrarile la primul lot al AUTOSTRAZII NADLAC-ARAD

Lotul I al AUTOSTRAZII NADLAC-ARAD va fi gata in ianuarie-februarie 2015, lucrarile derulandu-se in termen, a declarat DAN SOVA, ministrul Transporturilor.

DAN SOVA a inspectat, joi, tronsoanele de autostrada Arad-Nadlac, Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu, iar la final a anuntat ca lotul I al AUTOSTRAZII NADLAC-ARAD va fi gata la inceputul anului viitor.

“Pe tronsonul Nadlac-Arad, lotul I, s-au apucat de lucru, au ordinul dat din decembrie. (…) Mai sunt de lamurit documente la Ministerul Transporturilor, legate de autorizatiile vechi de construire si autorizatia noua de construire. Acolo suntem in termen, eu sper ca in ianuarie-februarie la anul, cel mai tarziu, vor termina si Nadlac-Arad”, a declarat ministrul Transporturilor.

Citeste si: AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI: Cand vor incepe lucrarile!

El a adaugat ca la acest tronson mai sunt de clarificat solutiile pentru portiunea de autostrada din zona de frontiera cu Ungaria, pentru eliminarea unor potentiale blocaje in zilele de sambata si duminica, atunci cand traficul greu este oprit pe drumurile din tara vecina.

Ministrul Transporturilor a afirmat ca a discutat cu constructorul, iar una dintre solutiile propuse este construirea unei benzi de stationare pentru TIR-uri si camioane.

“Din cauza ca in Ungaria nu se circula cu tonaj mare sambata si duminica, TIR-urile trebuie sa stationeze. Mai sunt si controalele vamale. Ca sa nu stationeze pe autostrada, au fost prezentate solutii si vor face banda pentru TIR-uri si camioane”, a declarat Sova.

Ministrul a adaugat ca in urmatoarele doua saptamani vor fi purtate discutii si cu Politia de Frontiera privind ultimii 300 de metri de autostrada, inainte de granita, deoarece benzile de stationare pentru TIR-uri se vor putea face doar pe teritoriul Romaniei, intrucat in Ungaria spatiul de langa frontiera este declarat sit Natura 2000.

Citeste si: CNADNR: In 2014 vor fi finalizati 93,1 km de autostrada si 194,8 km in 2015

In ceea ce priveste Lotul 3 al AUTOSTRAZII ORASTIE-SIBIU, singurul care mai trebuie dat in folosinta intre cele doua localitati, Sova a declarat ca acesta va fi gata in 15 noiembrie, conform angajamentului luat de constructorul italian.

“Au cerut pentru lucrari suplimentare 365 de milioane de lei si au primit 26 de milioane de lei. Adica au pierdut. Se incadreaza in prevederile contractuale. Au primit o extensie de timp pana in noiembrie 2014. Vreau sa ne intelegem bine: data de 15 noiembrie 2014 nu este o data stabilita nici de mine, nici de CNADNR, ci este stabilita de Completul de Arbitraj. (…) Angajamentul lor scris este ca pana in iulie termina cei 16 kilometri care sunt neafectati de alunecari, iar cei 6,7 kilometri afectati de alunecarile de teren, pana in noiembrie” , a afirmat Sova.

Sursa foto: arq.ro