Candidati alegeri europarlamentare: Stolojan, Macovei si Ungureanu – pe primele locuri ale listei PDL

Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu si Marian Jean Marinescu ocupa primele locuri pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare, a anuntat luni presedintele PDL, Vasile Blaga, dupa sedinta Colegiului Director al partidului.

“Am discutat despre alegerile europarlamentare, am stabilit o lista care are in fata patru europarlamentari care se bucura de sprijinul si de sustinerea intregului partid, in ordine domnul Stolojan, doamna Monica Macovei, domnul Traian Ungureanu si domnul Marian Jean Marinescu. In continuare, lista curge in conformitate cu performantele pe care le are fiecare regiune si desigur cu oamenii pe care ii propun pe liste”, a precizat Blaga.

El a spus, raspunzand unei intrebari, ca Elena Basescu nu va candida pe listele PDL, mentionand ca aceasta “nu si-a exprimat niciodata dorinta de a candida”.

Blaga a mai spus ca pana la pozitia a zecea mai sunt unele discutii, presedintele PDL fiind mandatat de Colegiul Director sa discute cu reprezentantii organizatiilor regionale ale partidului.

Vezi aici componenta Biroului Electoral Central

“In proportie de 99%, este finalizata astazi lista, urmand a fi doar numele trecute, pentru ca noi avem o procedura pe care am votat-o, cele patru seturi de criterii in care performanta electorala e pe primul loc a judetelor si regiunilor respective”, a adaugat Vasile Blaga.

El a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca si-ar dori ca Daniel Buda sa se afle pe lista partidului pentru europarlamentare, pentru ca acesta reprezinta cea mai puternica regiune ca performanta electorala a partidului.

Blaga a aratat ca sunt discutii intre judetele Cluj si Bistrita-Nasasud si este probabil sa fie un reprezentant al Clujului pe lista pentru europarlamentare.

Potrivit lui Vasile Blaga, Colegiul Director al partidului a votat cu doar o abtinere lista partidului pentru europarlamentare.

Foto: Euroactiv