CANDIDATI CU GREUTATE PE LISTA PRETENDENTILOR LA CSM

CODRUT OLARU, fost sef DIICOT, si ROMULUS VARGA, cel care instrumenteaza dosarul Hexi Pharma, sunt printre cei care vor candida pentru intrarea in CSM, informeaza Mediafax.

CODRUT OLARU, fost procuror sef al DIICOT si fost adjunct al lui Tiberiu Nitu, in prezent procuror militar in cadrul Parchetului General, este unul dintre cei care candideaza pentru un loc in CSM din partea Parchetului instantei supreme, au declarat surse oficiale pentru Mediafax. Olaru a mai candidat si pentru functia de Procuror General al Romaniei, in final fiind desemnat sa conduca parchetele procurorul Augustin Lazar.

La data de 17 mai 2016, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de rechemare in activitate a lui CODRUT OLARU, general de brigada cu o stea, in rezerva, in Ministerul Apararii Nationale. Simultan cu aceasta trecere in activitate a lui Olaru, in varsta de doar 43 de ani, a avut loc si numirea sa in functia de procuror militar la sectia parchetelor militare.

CITESTE SI: IOHANNIS L-A CHEMAT DIN REZERVA PE GENERALUL CODRUT OLARU

Din partea Parchetului General candideaza si procurorul sef al Biroului de Criminalistica, ROMULUS VARGA, cel care instrumenteaza dosarul Hexi Pharma si care a facut ancheta in cauza privind decesul lui Ionut Anghel, copilul care a murit dupa ce a fost muscat de caini. De asemenea, ROMULUS VARGA este cel care a instrumentat o parte din dosarul “Elodia”, cauza in care fostul politist Cristian Cioaca a fost condamnat la 15 ani si opt luni pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, desi cadavrul nu a fost gasit.

Numele candidatilor care vor intra in CSM in urma votului dat de colegi vor fi aflate in decembrie.

Sursa foto: gandul