Candidatii la functii de conducere din DNA, intervievati de CSM la 11 noiembrie

Magistratii Gheorghe Popovici, Danut Volintiru si Mariana Alexandru, propusi pentru functii de conducere la sectii din Directia Nationala Anticoruptie (DNA), vor fi intervievati de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) in data de 11 noiembrie, iar avizele vor fi trimise ministrului Justitiei in data de 12 noiembrie, informeaza Mediafax.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, marti, calendarul pentru examinarea propunerilor transmise de ministrul Justitiei pentru functii de conducere la sectii ale DNA.

In 11 octombrie, ministrul Justitiei a transmis Sectiei pentru procurori a CSM o adresa prin care a solicitat retragerea propunerilor transmise in 3 octombrie de numire a Iulianei Bendeac si a lui Viorel Ioan Cerbu pentru functiile de procuror-sef si, respectiv, procuror-sef adjunct ai Sectiei de combatere a coruptiei din Directia Nationala Anticoruptie.

Tot atunci, ministrul Justitiei a transmis CSM noi propuneri pentru aceste functii, respectiv Gheorghe Popovici – pentru functia de procuror sef la Sectia de combatere a coruptiei, Danut Volintiru – pentru functia de adjunct la aceeasi sectie. De asemenea, a fost propusa numirea Marianei Alexandru pentru functia de procuror sef adjunct la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, care ocupase functia de adjunct la Sectia pentru combaterea coruptiei pana cand s-a decis încetarea delegarii ei, odata cu cea a lui Lucian Papici.

Sursa foto: realitatea.net