CANDIDATUL Aliantei Crestin Liberale PNL-PDL la PREZIDENTIALE va avea INSEMNELE celor doua partide

Protocolul Aliantei Crestin Liberale PNL-PDL prevede ca in alegerile prezidentiale CANDIDATUL comun va avea INSEMNELE ELECTORALE ale celor doua partide, un program electoral comun, alianta fiind condusa paritar de delegatiile celor doua partide, care vor coordona si campania electorala.

PNL si PDL vor aproba sambata protocolul de constituire a aliantei electorale pentru alegerile prezidentiale, sub denumirea Alianta Crestin Liberala PNL-PDL, in sedintele Delegatiei Permanente a PNL si Conventiei Nationale a PDL.

Documentul prevede denumirea aliantei, precum si faptul ca ”semnul electoral al aliantei este reprezentat de SEMNELE ELECTORALE alaturate ale celor doua partide sub care se afla denumirea prescurtata a aliantei”.

Citeste si: IOHANNIS: Pe 5 august anuntam, oficial, cine va fi CANDIDATUL dreptei la prezidentiale

”Obiectivul aliantei este participarea cu un candidat si un program electoral comun la alegerile prezidentiale din anul 2014”, se mai arata in protocol.

De asemenea, se precizeaza ca ACL isi va desemna candidatul la prezidentiale ”in urma unor cercetari sociologice”, pe baza deciziei Delegatiei Permanente a PNL si a Biroului Permanent National al PDL, mandatat in acest sens de catre Conventia Nationala Extraordinara a PDL.

Citeste si: PNL-PDL explica de ce s-a ajuns la “ALIANTA CRESTIN LIBERALA”

Totodata, protocolul mentioneaza ca ACL va avea o conducere operativa partitara compusa din membrii delegatiilor care au negociat fuziunea celor doua partide: KLAUS WERNER IOHANNIS – copresedinte, VASILE BLAGA – copresedinte, Teodor Atanasiu, Gheorghe Falca, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzaverde, Mircea Hava, Eduard Hellvig, Ludovic Orban, Marian Petrache, Catalin Predoiu si George Scripcaru.

Documentul va fi inscris la Biroul Electoral Central inaintea campaniei pentru prezidentiale.

Sursa foto: oltenasul.ro