CCR a respins sesizarile depuse impotriva CANDIDATURII lui Victor Ponta

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, duminica seara, cele doua SESIZARI depuse impotriva CANDIDATURII liderului PSD, premierul Victor Ponta, la alegerile prezidentiale.

UPDATE 22.10: La finalul sedintei, presedintele CCR, Augustin Zegrean, a precizat ca niciunul dintre CONTESTATARI nu a adus motive care sa justifice impiedicarea candidaturii lui Victor Ponta.

“Au fost doua CONTESTATII formulate de doi cetateni care au anumite nemultumiri. Niciunul dintre ei nu a invocat motive care sa justifice o astfel de CONTESTATIE, care sa impiedice candidatura candidatului la care ei se refereau. Motivele care pot impiedica sunt prevazute in lege si in Constitutie. Deci, CONTESTATIILE au fost respinse”, a afirmat seful CCR.

UPDATE 22.04: Potrivit reglementarilor in vigoare, CONTESTATIILE trebuie solutionate de Curte in doua zile de la inregistrarea lor.

Anterior, presedintele CCR, Augustin Zegrean, declara ca la fiecare scrutin pentru alegerea PRESEDINTELUI au fost depuse CONTESTATII impotriva candidatilor, dar nu-si aduce aminte ca judecatorii constitutionali sa fi oprit candidatura cuiva. Presedintele CCR a adaugat ca toate CONTESTATIILE legate de alegeri vor fi analizate.

Stire initiala

Nu se stie cine a depus CONTESTATIILE si in ce temei. CONTESTATIILE au fost depuse sambata seara. Conform legii, CCR solutioneaza astfel de CONTESTATII in termen de cel mult doua zile de la inregistrarea lor. Hotararile Curtii sunt definitive, se comunica de indata Biroului Electoral Central si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Citeste si: REPORTAJ. LANSAREA CANDIDATURII LUI PONTA, UN EVENIMENT GRANDIOS, CU O DEFICIENTA MAJORA: ZECILE DE MII DE OAMENI NU AU AUZIT MAI NIMIC

Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, a declarat ca nu are niciun fel de emotie cu privire la aceste CONTESTATII.

“Nu am nici cea mai mica idee in legatura cu persoana sau motivele. Nu exista motive de teama. Candidatura nu se poate contesta decat pe motive formale. Noi am verificat cu mare atentie documentele depuse de Victor Ponta. Nu avem niciun fel de emotii. Aceste CONTESTATII fac parte dintr-un joc politic si mediatic menite sa aduca o oarecare melodrama”, a afirmat Sova, in direct la Antena 3.

PONTA a fost primul candidat care si-a depus, oficial, candidatura la BEC. Tot el, sambata, chiar de ziua sa, si-a lansat candidatura intr-un stil grandios pe Arena Nationala.

UDREA: PONTA SE LANSEAZA PRECUM LIDERUL NORD-COREEAN. CINE PLATESTE COSTURILE UNUI EVENIMENT MEGALOMANIC CU 70.000 DE OAMENI?