CANICULA in CAPITALA: Mai multe puncte de PRIM AJUTOR au fost DESCHISE

Mai multe puncte de prim-ajutor au fost deschise in Capitala. Masura a fost luata dupa ce meteorologii au anuntat o vreme caniculara pentru acest weekend, temperaturile urmand sa aiba valori intre 35 si 37 de grade Celsius, informeaza Mediafax.

Punctele de prim-ajutor sunt dotate cu apa potabila, trusa medicala, tensiometru, aer conditionat si medicamente de prima urgenta si vor fi deschise pe toata durata caniculei, intre orele 10.00 – 18.00.

“Punctele de prim-ajutor sunt deschise pe toata perioada caniculei, pana la orele 18.00. Intervenim cu asistenta medicala pentru a se lua tensiunea, in regim de urgenta. In caz de forta majora, asistenta medicala va anunta, prin 112, serviciul de ambulanta”, a declarat pentru Mediafax Mihai Marculescu, sef de centru complex de servicii sociale Sfanta Maria.

CITESTE SI: TEMPERATURILE AJUNG PANA LA 38 DE GRADE LA UMBRA: CUM NE PROTEJAM DE CANICULA

Cetatenilor li se recomanda sa evite expunerea la soare la orele amiezii, sa consume cat mai multe lichide, sa aiba o alimentatie potrivita pentru aceasta perioada caniculara si sa poarte haine de culoare deschisa. “As face o recomandare, mai ales persoanelor varstnice, ca pe perioada caniculei sa evite deplasarile. Consider ca este foarte importanta hidratarea si o alimentatie adaptata acestor probleme”, a mai spus Mihai Marculescu.

Potrivit datelor furnizate de ANM, in cea mai mare parte a tarii vremea va fi caniculara in acest weekend, cu maxime cuprinse intre 35 si 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis.

Sursa foto: adevarul