CANICULA sufoca ROMANIA. COD PORTOCALIU in BUCURESTI si 6 judete

COD PORTOCALIU CANICULA. Ziua de miercuri se anunta de-a dreptul fierbinte, mai ales in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei si in partea continentala a Dobrogei, unde si DISCONFORTUL TERMIC va fi deosebit de accentuat.

COD PORTOCALIU CANICULA. De altfel, meteorologii au emis un COD PORTOCALIU de CANICULA, valabil miercuri si joi, pentru Capitala si mai multe judete. Astfel, se vor afla sub COD PORTOCALIU de CANICULA judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, potrivit ANM. In zonele vizate se vor atinge TEMPERATURI MAXIME de 38-39 de grade.

COD PORTOCALIU CANICULA. Norii se inmultesc mai ales spre seara in regiunile nord-vestice si in zonele deluroase si montane, unde izolat se vor semnala averse, fenomene electrice si vant mai intens. In Bucuresti, oras aflat sub COD PORTOCALIU de CANICULA, se anunta maxime de pana la 38 de grade. Pe bucuresteni nu ii racoreste niciun un strop de ploaie si nicio pala de vant.

COD PORTOCALIU CANICULA. La munte, termometrele vor indica 28 de grade la Predeal, 27 la Stana de Vale, 25 in Sinaia si Paltinis, 24 la Semenic si 20 sus pe Ceahlau. Seara, insa, norii aducatori de ploaie strang randurile.

COD PORTOCALIU CANICULA. Pe litoral e cald, norii sunt doar de decor si vantul sufla slab. TEMPERATURILE MAXIME vor fi cuprinse intre 29 si 31 de grade, apa marii va avea intre 24 si 25 de grade.

COD PORTOCALIU CANICULA. Joi, se anunta vreme CANICULARA in Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei si in partea continentala a Dobrogei, unde este in vigoare CODUL PORTOCALIU de CANICULA. In zonele vizate, mercurul urca lacom si pana la 40 de grade Celsius. Vineri ne racorim usor in toata tara, dar in regiunile sudice, la orele amiezii, izolat tot va mai fi CANICULA.

Sursa foto: adevarul