Capitala se închide? Bucureștiul este foarte afectat de pandemie! Restricțiile care ar putea fi introduse

Capitala este unul dintre orașele importante ale României afectate foarte grav de explozia de cazuri de coronavirus din ultimele zile. În ultimele 24 de ore, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul a înregistrat un număr record de cazuri noi, 777.

Astfel, este foarte posibil ca autoritățile să anunțe foarte curând faptul că incidența a depășit 3 infectări la mia de locuitori în Capitală. Ceea ce va presupune scenariul roșu și, automat, că bucureștenii vor avea mai multe restricții. Școlile se vor închide, iar masca va deveni obligatorie peste tot, în locurile publice, închise sau deschise. Mai mult, evenimentele festive de tip nunţi sau botezuri vor fi interzise.

“Se consideră necesară instituirea obligației de purtare a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se arată în documentul CNSU referitor la scenariul roșu.

Sursa foto: realitatea